perjantai 21. lokakuuta 2011

HS: Äärioikeisto ja vastamielenosoittajat tapaavat eri puolilla Pitkääsiltaa

Helsingin Sanomat/STT: Äärioikeisto ja vastamielenosoittajat tapaavat eri puolilla Pitkääsiltaa 21.10.2011

Äärioikeistolainen Suomen vastarintaliike järjestää seminaariksi kutsumansa Taistele vastaan! -tapaamisen lauantaina Helsingissä.

Tapaamiseen on järjestön internet-sivujen mukaan tulossa suomalaisten aktiivien lisäksi kansainvälisesti tunnettuja äärioikeistolaisia ryhmittymiä, kuten italialainen Casapound Italia -fasistijärjestö sekä saksalainen Freie Nationale Strukturen.

Seminaarin jälkeen Helsingissä järjestetään myös oikeistolaista tai kansallismielistä musiikkia soittavien yhtyeiden konsertti.

Äärioikeiston kannattajat tapaavat iltapäivällä Hakaniemen torilla, josta he jatkavat julkisilla liikennevälineillä seminaaripaikkaansa.

Samoihin aikoihin Mannerheimin patsaan edessä järjestetään vastamielenosoitus, jossa vastutetaan rasismia ja fasismia. Tapahtuma on nimetty Facebookissa "Natsien vastaiseksi mielenosoitukseksi."

Poliisi arvioi, että molemmat tapahtumat sujuvat rauhallisesti. Ylikomisario Jaakko Walleniuksen mukaan pahin tilanne on, jos jompaankumpaan kokoontumiseen menee toisen puolen ihmisiä provosoimaan.

"Tietojemme mukaan äärioikeistolaiset pitävät matalaa profiilia ja menevät pitämään omaa seminaariaan johonkin paikkaan. Vastamielenosoitus pysyttelee toisella puolella Pitkääsiltaa keskustan alueella. Tiedossamme ei ole sellaista, että odottaisimme konfliktia ryhmien välille", sanoo Wallenius.