lauantai 22. lokakuuta 2011

YLE: Biaudet: On aika lopettaa hiljaisuus

YLE Uutiset: Biaudet: On aika lopettaa hiljaisuus 22.10.2011

Ruotsalaisen kansanpuolueen RKP:n presidenttiehdokas Eva Biaudet nostaa vaalikampanjassaan keskeiselle sijalle suvaitsevaisuuden. Hän toivoo, että vihapuheita vastustavat ihmiset toisivat oman kantansa äänekkäämmin esiin.

RKP:n ylimääräinen puoluekokous valitsi Biaudet'n yksimielisesti puolueen presidenttiehdokkaaksi Vaasassa. Puoluekokous oli pelkkä muodollisuus, sillä Biaudet'n ehdokkuutta pidettiin etukäteen varmana.

Biaudet sai kokousväeltä kiitosta ja ylistystä toiminnastaan ihmisoikeuksien puolesta Suomessa ja Etyjin ihmiskaupan vastaisena erityisedustajana. Ihmisoikeudet ja suvaitsevaisuus tulevatkin olemaan keskiössä hänen vaalikampanjassaan.

- Meillä on viitteitä siitä, että vihamielisyys ja kapea tapa katsoa katsoa suomalaisuutta on lisääntynyt, sallivuus sanoa mitä vaan, Biaudet toteaa.

Hän uskoo, että ilmapiirin muutos on johtunut siitä, että vastakkaista näkemystä ei ole esitetty tarpeeksi selvästi.

- Useimmat meistä, jotka olemme eri mieltä, emme ole ehkä riittävän kovalla äänellä sanoneet omaa näkemystämme siitä, että tämä ei ole se Suomi, mitä me haluamme lapsillemme rakentaa. Nyt on aika lopettaa se hiljaisuus.
Biaudet olisi hakenut Kreikka-vakuuksien sijaan pitkää ratkaisua

Puheessaan puoluekokoukselle Biaudet kantoi huolta Suomen maineesta luotettavana neuvottelukumppanina EU:ssa. Hän arvioi, että Kreikan lainatakuut eivät olleet omiaan vahvistamaan Suomen asemaa EU:ssa.

- Mielestäni Suomen anti olisi ollut vahvempi, jos olisimme lähteneet yhdessä miettimään ratkaisuja pidemmän aikavälin päälle. Tässä kriisissä on kyse paljon enemmästä kuin vain Kreikan luottojen maksamisesta, Biaudet sanoo.