torstai 13. lokakuuta 2011

Satakunnan Kansa: Laaksonen: Pori voisi ottaa uusia pakolaisia

Satakunnan Kansa: Laaksonen: Pori voisi ottaa uusia pakolaisia 13.10.2011
YLE Satakunta: Pori tarjoamassa kodin uusille pakolaisille? 14.10.2011

Porin kaupunki on keskustellut valtion edustajan kanssa uusien pakolaisten ottamisesta säännöllisin välein noin 20–30 hengen ryhmissä. Näin kertoo palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen, joka ehdottaa kaupunginhallitukselle myönteisen kannan ottamista uusien pakolaisten vastaanottamiseen.

Laaksonen arvioi, että uusi ryhmä voitaisiin ottaa vuoden, kahden välein arvioiden tarjokkaiden edellytyksiä Poriin kotoutumiseen.

Hiljattain on tullut voimaan uusi laki kotoutumisen edistämisestä. Laaksonen toteaa, että maahanmuuttajatyön toimintaedellytyksiä ja -mallia kuten myös aikuissosiaalityön voimavaroja on kehitettävä ennen seuraavan ryhmän ottamista. Myös Porin asuntotilanne on sellainen, että ryhmän ottamiseen tulee varautua ennakkoon, hän toteaa lausuntoehdotuksessaan.

Uusien kuntapaikkojen myöntämisen puolesta Porin kaupunginhallitukseen vetosivat Satakuntaliitto ja Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri.

_____________________________________________________

YLE Satakunta: Pori tarjoamassa kodin uusille pakolaisille?

Porin apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen ottaisi Poriin uusia pakolaisia. Laaksosen mukaan valtion pakolaisten sijoittelusta vastaavien kanssa on keskusteltu siitä, että Pori voisi ottaa vastaan säännöllisesti noin 20-30 pakolaista. Laaksosen esitys on vastaus Satakuntaliiton ja SPR:n Satakunnan piirin vetoomukseen pakolaisten ottamiseksi maakuntaan.

Laaksonen esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että uusi pakolaisryhmä otettaisiin vuoden tai kahden välein, kunhan edellytykset Poriin kotoutumiseen on arvioitu. Ryhmän ottamiseen tulee varautua ennakkoon myös kaupungin asuntotilanteen vuoksi.

Satakuntalaiset kunnat ottavat edelleen erittäin nihkeästi vastaan pakolaisia. Kun esimerkiksi Pirkanmaan kunnat ovat ottaneet vastaan viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes 1700 pakolaista, vastaava luku Satakunnassa on vain 115. SPR:n Satakunnan piirin hallinnoima Spirit-kampanja pyrkii vaikuttamaan asiassa kuntien päättäjiin asenneilmapiirin parantamiseksi.