torstai 20. lokakuuta 2011

Uusi Suomi: Vihreä pyytää anteeksi Facebook-kommenttia: ”Ei terrorismia”

Uusi Suomi: Vihreä pyytää anteeksi Facebook-kommenttia: ”Ei terrorismia” 20.10.2011
Kaleva: Vesivoiman vastustaja ehdotti "vihreää terroria" 19.10.2011

Oululainen vihreä paikallispoliitikko Pekka Peni pyytää anteeksi Facebookiin kirjoittamaansa kommenttia. Peni kommentoi Facebook-kaverilleen, että Pohjois-Suomessa voisi olla " tilausta Baader-Meinhof-tyyliselle vihreälle terrorille".

Penin mielestä Oulussa soveltuva kohde olisi ollut patosilta ja vesivoimala. Penin kommentista uutisoi Kaleva.

Pekka Peni painottaa Uuden Suomen Puheenvuoroon kirjoittamassaan pahoittelukirjeessään, että hän ei oikeasti kannata terrorismia poliittisen vaikuttamisen keinona.

- Vankilassa kuusi ja puoli kuukautta aseistakieltäyjänä olleena pasifistina en kuitenkaan missään tilanteessa hyväksy minkään asteista väkivaltaa yhtään ketään kohtaan, vaan näitä tavoitteita on edistettävä demokraattisin keinoin, Pani kirjoittaa.

Kalevalle Peni painotti kirjoittaneensa Facebook-kommentin vitsinä ja vitsiksi. Kommentti oli kirjoitettu Penin mukaan hänen Facebook-ystävälleen yksityisenä kommenttina.

__________________________

Pekka Peni: Anteeksipyyntö

Ajattelin tässä pahoitella eilistä kommenttiani Oulun vaalipiirin Vihreiden piirihallituksen puheenjohtajan Paula Pohjanrinteen yksityisessä Facebook-profiilissaan linkittämään uutiseen. Kommentissani puhtaasti vitsinä kirjoitin, että Suomessa ja koko maailmassa voisi olla tilausta Baader-Meinhof -tyyppiselle vihreitä asioita edistävälle terroristijärjestölle, ja että Oulussa sopiva aloituskohde voisi olla vaikkapa patosilta ja vesivoimala, jotta joki saataisiin palautettua luonnontilaiseksi. Kyseessä oli puhtaasti vitsi, samoin kuin tyttöystäväni Tiina Oikarisen ehdotus Talvivaaran kaivoksen räjäyttämiseksi samassa kommentointiketjussa. Laatulehtemme Kaleva päätti kuitenkin haastatella minua tästä aiheesta, koska ilmeisesti koki huumorintajuni ylittäneen hyvän maun rajat. Kaikille teille, joista kommenttini mahdollisesti loukkasi, haluan esittää anteeksipyynnön, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että joki kieltämättä palaisi luonnolliseen virtaukseensa, mikäli patosilta ja vesivoimala voitaisiin hävittää, eikä sitä, että pidän vesivoimaloista luopumista ja niiden kaikkien purkamista järkevänä poliittisena tavoitteena. Vankilassa kuusi ja puoli kuukautta aseistakieltäyjänä olleena pasifistina en kuitenkaan missään tilanteessa hyväksy minkään asteista väkivaltaa yhtään ketään kohtaan, vaan näitä tavoitteita on edistettävä demokraattisin keinoin.

__________________________________________________

Kaleva: Vesivoiman vastustaja ehdotti "vihreää terroria"

Oululainen Pekka Peni (vihr.) kirjoitti puoluetoverinsa Paula Pohjanrinteen Facebook-sivuilla todeten olisiko nyt tilausta Bader-Meinhof-tyyliselle vihreälle terrorille? Penin mukaan Oulusta voisi posauttaa aluksi Merikosken voimalaitoksen ja -padon. Sittemmin päivitys oli poistettu Facebookista.


Pekka Peni, mitä kommentillasi tarkoitat?

"Se on sisäpiirivitsi, jolla en tarkoittanut yhtään mitään. Viikonvaihteessa osallistuin vihreiden nuorten opiskelijatapaamiseen, jossa iltakeskusteluissa pohdittiin, että porukka tarvitsisi radikaalimpaa otetta. Minusta jokainen ymmärtää sen, että jos mä kirjoitan kommentin, että räjäytetään vaikka voimalaitos, niin kaikki tietää että se on vitsi."

Paula Pohjanrinne itse kommentoi Penin kirjoitusta todeten, että "Juu, ei, Pekka. Ihan laillisin, parlamentaarisin keinoin, kiitos". Eikö sinulla käynyt mielessä, että terrorista kirjoittaminen ei välttämättä käy vitsistä?

"Sanotaan näin, että meidän nuoret ovat heitelleet julkisuudessa vastaavanlaisia asioita ennenkin. Nämä ovat tapoja sanoa asioita kärjistämällä, jonka jälkeen syntyy oikeaa keskustelua. Minusta tämä ei ole edes sananvapauskysymys, vaan peräänkuulutan lukutaitoa. Aika monet tuntevat taustani tässä kaupungissa ja tietävät, että olen istunut totaalikieltäytyjänä vankilassa ja olen ääripasifisti sekä liberalisti. Jos mä nakkaan tuollaisen kommentin, se johtaa just siihen, että Paula (Pohjanrinne) nakkaa vastakommentin. Minusta mustalle huumorille pitää kuitenkin olla sijaa. Lisäksi nämä eivät ole meidän poliitikkoprofiileja, vaan meidän yksityisiä profiileja."


Vastustat voimakkaasti vesivoiman tuottamista, oletko sitä mieltä, että Merikosken voimalaitos pitäisi räjäyttää?

"En voi hyväksyä vesivoimaa, mutta Oulussa on sentään yritetty rakentaa lohiportaat. Sekin on kuitenkin riittämätöntä. Minusta Suomessa on suhteettoman suuri energiankäyttö asukasmäärään verrattuna."

Pekka Peni on ollut vihreitten kunnallisvaaliehdokkaana ja nykyisin hän toimii Oulun liikuntalautakunnan jäsenenä. Hän työskentelee 1-2-vuotiaitten iltapäiväkerhojen ohjaajana.