perjantai 14. lokakuuta 2011

Kaleva: Immonen lakkauttaisi vähemmistövaltuutetun toiminnan

Kaleva: Immonen lakkauttaisi vähemmistövaltuutetun toiminnan 14.10.2011

Perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Olli Immonen aikoo tehdä lakialoitteen vähemmistövaltuutetun viran lakkauttamiseksi.

Immosta häiritsee vähemmistövaltuutetun toiminnassa se, että "nykyinen ja entiset vähemmistövaltuutetut ovat yrittäneet rajoittaa perustuslaissa turvattua sananvapautta".

Vähemmistövaltuutettuna tällä hetkellä toimii RKP:n tuleva presidenttiehdokas Eva Biaudet.

Aiemmin perjantain Immonen jätti eduskunnalle talousarvioaloitteen, jossa hän esittää vähemmistövaltuutetun määrärahojen puolittamista ensi vuoden budjetissa. Aloitettaan hän perustelee sillä, että valtuutetulla ja syrjintälautakunnalla on ollut aiempina vuosina vähäinen määrä asiakastapauksia määrärahoihin nähden.

Vähemmistövaltuutetun määräraha on budjettiehdotuksessa 905 000 euroa, josta Immonen niistäisi puolet.

Immonen jätti perjantaina aloitteet myös monikulttuurista työelämää tukevien tutkimushankkeiden ja eräiden taiteen ja kulttuurin avustusten määrärahojen leikkauksista.

Leikkaustarvetta Immonen perustelee julkisen sektorin noin kymmenen miljardin euron kestävyysvajeella, "jolloin säästöjä joudutaan etsimään talousarvion vähemmän merkittäviltä osa-alueilta".

Säästyvillä varoilla voitaisiin Immosen mukaan vaikka lyhentää valtion velkaa.

Perussuomalaisten ensi viikolla julkistettavassa varjobudjetissa on lisää ehdotuksia, joilla paikattaisiin valtiontaloutta.

Vähemmistövaltuutettu on viranomainen, jonka tehtävänä on edistää etnisten vähemmistöjen ja ulkomaalaisten asemaa, yhdenvertaisuutta ja oikeusturvaa sekä hyviä etnisiä suhteita Suomessa. Vähemmistövaltuutettu toimii myös kansallisena ihmiskaupparaportoijana.

______________________________________

Kaleva: Biaudet hämmästyi vähemmistövaltuutetun viran lakkautusehdotuksesta

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet hämmästyi kansanedustaja Olli Immosen (ps.) ehdotuksesta lakkauttaa vähemmistövaltuutetun virka kokonaan. "Tämä on ensimmäinen kerta, kun kuulen, ettei meitä tarvittaisi", Biaudet sanoo.

Oululainen kansanedustaja Olli Immonen (ps.) kertoi perjantaina Kalevalle, että hän aikoo tehdä lakialoitteen vähemmistövaltuutetun viran lakkauttamiseksi.

Biaudet uskoo ennemminkin siihen, että vähemmistövaltuutetun työkenttä monipuolistuu. "Nyt valmistellaan lakia, joka laajentaisi vähemmistövaltuutetun toimintakenttää. Jatkossa me voisimme puuttua myös sellaiseen syrjintään, joka johtuu esimerkiksi iästä tai vammasta."

Vähemmistövaltuutettu sanoo, etteivät ongelmat poistu sillä, ettei niistä puhuta. "Itse olen ajatellut niin, että maahanmuuttokriittisten politiikkojen suurin anti on ollut se, että ongelmista on vihdoin alettu keskustella."

Immosen kommenttia Biaudet ei ottanut henkilökohtaisesti, vaan hän aikoo kutsua miehen kylään toimistoonsa.

"Ehkä minun pitää kutsua Immonen tutustumaan työhöni paremmin. Perussuomalaisten kansanedustajien avustajat kävivät jo aiemmin tutustumassa toimintaamme, ja he pitivät työtämme tärkeänä", Biaudet toteaa.