sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Aamulehti: Soini turvapaikkapolitiikasta: Kultaa tulee ja sana kiirii

Aamulehti: Soini turvapaikkapolitiikasta: Kultaa tulee ja sana kiirii 22.11.2009
Timo Soini: Turvapaikkaluksusta Euroopan tasolla (blogi)

- On suoraan kysyttävä, että onko hallitus ja sen myötäjuoksijat suoranaisesti houkutelleet perusteettomia turvapaikanhakijoita Suomeen, näin pohtii perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini nettipäiväkirjassaan eli "plokissaan".

Soini viittaa Aamulehden lauantaina julkaisemaan uutiseen, jonka mukaan Suomi maksaa Euroopan unionin isoimmat tuet turvapaikanhakijoille.

- Kultaa tulee ja sana kiirii, kärjistää Soini.

Hän nimittää Suomen turvapaikkapolitiikkaa lepsuksi.

Nyt Soini ennakoi, että "hallituksen on pakko muuttaa Euroopan anteliainta turvapaikkapolitiikkaa".

Verkkolehti Uuden Suomen sivuilla myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen vaatii turvapaikanhakijoiden tukijoiden alentamista.

______________________________________________________

Timo Soini: Turvapaikkaluksusta Euroopan tasolla

Aamulehden lauantain numerossa todettiin, että turvapaikan hakijoiden taloudellinen kohtelu on erityisen suopeata Suomessa.

Kultaa tulee ja sana kiirii.

Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti ja maltillisesti sekä perustellusti esittäneet kritiikkiä hallituksen lepsua turvapaikkapolitiikkaa kohtaan.

Palkaksi on saatu leimakirveestä otsaan.

Totta on puhuttu ja Suomen kansan enemmistön tuki on takana. Nämä kaksi perustekijää aiheuttavat sen, että hallituksen on pakko muuttaa Euroopan anteliainta turvapaikkapolitiikkaa.

On suoraan kysyttävä, että onko hallitus ja sen myötäjuoksijat suoranaisesti houkutelleet perusteettomia turvpaikanhakijoita Suomeen? Onko hallitus ollut tukemassa kansainvälistä rikollisuutta, kun ihmissalakuljettajat ovat suuria summia vastaan salakuljettaneet turvapaikanhakijoita Suomeen?

Näihin kysymyksiin hallitus myötäjuoksijoinen joutuu vastaamaan.

Hallitus joutuu tulemaan Perussuomalaisten linjoille. Leimakirveen sijasta hallitus joutuu käyttämään vesuria oman pykäläryteikkönsä siivoamiseen.

______________________________________________________

Helsingin Sanomat: Timo Soini pehmenee EU:n ytimessä

Tuore europarlamentaarikko ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on innoissaan, kun hän kertoo 32-jäsenisen Vapaa ja Demokraattinen Eurooppa -ryhmänsä toiminnasta europarlamentissa.

"Seuraava iso asia on rahoituspaketti, ja komissiokysymyksessä otetaan kovaa yhteen. Syventämisessä ja laajentamisessa harataan jatkuvasti vastaan. Ryhmän pakolaispolitiikassa yhteinen kanta on vielä hakusessa. Italialaiset haluavat unionin laajuista pakolaispolitiikkaa, kun taas tanskalaiset, britit ja minä haluamme pitää sen omissa käsissämme."
[...]

_______________________________________________________

Uusi Suomi: Päivi Räsänen: “Suomen jakamat tuet alas nopeasti”

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mielestä Suomen on alennettava pikaisesti turvapaikanhakijoille jaettavia tukia. Sisäministeriön tekemän selvityksen mukaan Suomi maksaa turvapaikanhakijoille enemmän tukia kuin muut EU-maat, Aamulehti kertoi eilen.

- Jos ne pitävät paikkansa, niin kyllähän Suomen on niitä alennettava. Kyllä niitä täytyy nopeasti alentaa, Räsänen sanoo Uudelle Suomelle.

Samoilla linjoilla oli myös maahanmuuttoministeri Astrid Thors, joka väläytti eilen tukien mahdollista tarkistusta.

- Tärkeintä on että turvapaikanhakijoiden tuet ovat Euroopassa suurin piirtein samassa linjassa, ettei tule sellaista että joku maa alkaisi houkutella tukien suuruuden vuoksi, Räsänen katsoo.

Räsänen sanoo, ettei tiedä, houkuttelevatko Suomen jakamat tuet turvapaikanhakijoita.

- Oletan että houkuttelevat, mutta asia pitää selvittää.

Viisihenkinen perhe saa Suomessa ilmaisen majoituksen lisäksi toimeentulotukea 1277 euroa kuussa. Tämä kuulostaa Räsäsen omaan korvaan erittäin korkealta summalta. Hän uskoo, että summat kuulostavat korkeilta myös pienituloisille suomalaisille.

- Pienemmälläkin rahalla tullaan toimeen varsinkin, kun ajattelee, ettei siinä mene mitään rahaa vuokraan. Eikä ole välttämättä mitään liikkumiskustannuksia, kun ei olla töissä.

- Turvapaikanhakijan kannalta tärkeää on, että hänellä on asunto ja ruoka ja terveydenhuolto ja sitten ehkä joku pieni taskuraha, mutta ei mitään semmoisia rahoja, joita vois lähetellä vaikkapa kotimaahan.

Yleisemmin Suomen ulkomaalaispolitiikassa on Räsäsen näkemyksen mukaan "paljon korjattavaa".

- Meillä ollaan jossain suhteessa vähän sinisilmäisiä, mutta toisaalta on taas epäkohtia, jotka estävät tänne jo turvapaikan saaneiden ja koulutuksen saaneiden siirtymisen työperäiseksi maahanmuuttajaksi.

Esimerkkinä väliinputoajista Räsänen mainitsee EU:n ulkopuolelta Venäjältä muuttaneet henkilöt, jotka ovat saaneet jo Suomen kansalaisuuden. Ongelmia on ollut tällaisten perheiden isovanhempien kanssa, joilla ei ole kotimaassaan enää muita omaisia, mutta jotka eivät silti saa oleskelulupaa Suomeen.

- Pitäisi olla joku systeemi, jolla he pystyisivät saamaan jonkun oleskeluluvan, jossa omaiset tekevät sitoumuksen omilla kustannuksillaan hoitaa nämä isovanhemmat, Räsänen ehdottaa.