torstai 26. marraskuuta 2009

Uusi Suomi: Kunniaan liittyvää väkivaltaa voi ehkäistä

Uusi Suomi: Kunniaan liittyvää väkivaltaa voi ehkäistä 26.11.2009

Kunniaan liittyvää väkivaltaa voi vähentää vaikuttamalla vanhempiin jo kauan ennen kuin väkivallan uhka tulee aiheelliseksi, uskoo Mannerheimin lastensuojeluliitto.

– Voimme ehkäistä väkivaltaa tukemalla kunniakulttuurista tulevia vanhempia väkivallattomaan vanhemmuuteen, sanoo liiton Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone.

Samaa mieltä on Farzin Sadeghi, joka muutti Suomeen Iranista vuonna 1989. Hän painottaa, että maahanmuuttajavanhemmille pitää kertoa, ettei esimerkiksi lapsen tukistaminen tai nipistäminen ole Suomessa sallittua.

Toisena tärkeänä asiana Sadeghi pitää sitä, että maahanmuuttajavanhemmille opetettaisiin, miten tytöistä ja pojista kasvatetaan tasa-arvoisia.

Mannerheimin lastensuojeluiiton Uudenmaan piiri julkisti tänään kunniaan liittyvää väkivaltaa käsittelevän kirjan, johon on koottu muun muassa käytännön neuvoja ja ehdotuksia siitä, miten väkivaltaa vastaan voi taistella.

Toinen kirjan toimittajista, Marjo van Dijken kertoo, että ongelmat nousevat esiin lasten kasvaessa, kun esimerkiksi seurustelu tai naimisiinmeno tulee ajankohtaiseksi.