maanantai 30. marraskuuta 2009

YLE: Henkivartijoille on nyt töitä

YLE Uutiset: Henkivartijoille on nyt töitä 30.11.2009

Henkilösuojauksen kysyntä on kasvanut selvästi. Turun sieppausdraama ja massairtisanomiset ovat saaneet yritysjohdon sekä varakkaat suomalaiset pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Kunniaväkivallan lisääntymisen uskotaan tuovan uusia asiakkaita turvayhtiöille, sillä viranomaisten voimavarat eivät riitä uhrien suojelemiseen.

[...]
Suomi on toistaiseksi melko turvallinen maa. Turva-alan asiantuntijat pelkäävät kuitenkin ääriainesten voivan saada jalansijaa meilläkin muiden Pohjoismaiden tapaan. Vastikään selvisi, että kaksi terroristia aikoi iskeä Jyllands-Posten-lehteen, joka julkaisi pilapiirroksia profeetta Muhammadista syksyllä 2005. Pitkän linjan turvamies Jussi Visanka kehottaisikin suomalaisia yrityksiä, kuten Yleisradiota ottamaan nykyistä vakavammin erilaiset turvallisuusuhat.
[...]
Suomessa henkilösuojausta on pidetty lähinnä eliitin palveluna. Kunniaväkivalta ja kovan luokan ammattirikollisuus on rantautunut myös Suomeen, mikä on lisännyt tarvetta piilotella tavallisia kansalaisia väkivallantekijöiltä. Turkulainen Barbwire-turvayhtiö avaakin ensimmäinen kovan suojan turvatalon näille henkilöille. Taustatutkimusten perusteella yhtiö uskoo salaisessa paikassa olevaan taloon löytyvän satakunta asiakasta vuosittain.

- Kunniaväkivaltaan liittyvien tapausten määrä tulee kasvamaan. Jos ajatellaan tällaisten ihmisten suojaamista tai piilottamista, tämä on yksi potentiaalinen asiakaskunta, sanoo vastaava hoitaja Joni Aunela turvataloa pyörittävästä Barbwire-vartiointiyrityksestä.