sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Karjalainen: Saarakkala: Kohti vaalivoittoa

Karjalainen: Saarakkala: Kohti vaalivoittoa 29.11.2009

”Diskorahan jako ulkomaalaisille lopetettava”, perussuomalaisten varapuheenjohtaja sanoi piirikokouksessa.

Puoluejohtaja Timo Soinin vetäytyminen Brysseliin ei piirin puheenjohtajan Osmo Kokon mukaan ole katkaissut perussuomalaisten lentoa.

– Media ennusti notkahdusta, mutta tilannehan on täysin toisensuuntainen: puolueemme on hyvässä nosteessa, Kokko sanoi perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin syyskokouksessa Joensuussa sunnuntaina.

Kokouksessa vieraillut puolueen 3. varapuheenjohtaja, kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala oli vielä Kokkoakin optimistisempi.

– On jo selvää, että etenemme kohti vaalivoittoa, ja kovalla työllä saamme hyvän vaalivoiton, Saarakkala julisti hieman alle 40-päiselle kokousväelle.

Saarakkala löi olan takaa hallituspuolueista etenkin kokoomusta ja sen vetämää talouspolitiikkaa, mutta kovan osansa sai myös maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.).

– Hänhän meni ehdottamaan, että jolleivät paperit ole kunnossa, niin annetaan pysyvä turvapaikka. Diskorahan jaosta sossusta ulkomaalaisille on päinvastoin tultava loppu, Saarakkala jyrähti.

Kokousväki hörähtelikin tyytyväisenä esitykselle, jonka mukaan kaikki turvapaikanhakijat sijoitettaisiin Suomen ruotsinkielisille alueille. Saarakkala ei asiaa ehdottanut, mutta sinivalkoisia olivat hänenkin ajatuksensa:

– Kun ajelin tänne Joensuuhun Kajaanista, niin huomasin taas, miten rikas kulttuuri meillä on. Emme tarvitse monikulttuurisuutta niinkään ulkopuolelta tähän maahan, meillä on sitä omasta takaa, hän sanoi.