keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Helsingin Uutiset: Perussuomalaiset haluavat varautua pakolaiskeskuksiin

Helsingin Uutiset: Perussuomalaiset haluavat varautua pakolaiskeskuksiin 25.11.2009

Vuoden viimeisellä kyselytunnilla 25. marraskuuta valtuustossa keskustellaan pakolaisista. Valtuutettu Jussi Halla-aho (per) haluaa tietää onko kaupungilla käynnissä uusia vastaanottokeskushankkeita 2010–12.

Halla-aho on havainnut, että budjettikirjan sivulla 192 on lähes huomaamaton alaviite, jossa mainitaan, että uusien vastaanottokeskusten kustannuksiin on vuosille 2010–2012 varattu 6,2 miljoonaa euroa. Ottaen huomioon Punavuoren ja Kallion vastaanottokeskusten aiheuttamat reaktiot ja sen, miten tärkeänä kaupunkilaiset tällaisia kysymyksiä pitävät, perussuomalaisten valtuustoryhmä haluaa kysyä kaupunginjohdolta onko uusia keskuksia perusteilla ja missä vaiheessa mahdolliset hankkeet ovat.

–Aiotaanko valtuusto jatkossa pitää jatkuvasti ajan tasalla uusista vastaanottokeskushankkeista siten, että valtuustolla on kaiken aikaa tosiasiallinen mahdollisuus tehdä niihin muutoksia tai tarvittaessa pysäyttää ne? Mikäli uusia vastaanottokeskuksia aiotaan perustaa, aiotaanko alueiden asukkaita kuulla, konsultoida ja informoida paremmin ja avoimemmin kuin Punavuoren ja Kallion tapauksissa tehtiin, Halla-aho kyselee.

Valtuutetut ovat jättäneet kyselyjä myös muun muassa katumainoksista, asunnottomuudesta, Rautatientorin vesivahingosta, lasten Itsenäisyyspäivä-juhlasta ja UFF:n toiminnasta.

Kokouksen varsinaisella esityslistalla on muun muassa vanhusten pitkäaikaishoidon siirto terveystoimesta sosiaalitoimeen.
_________________________________________________________


Helsingin Sanomat: Helsinki ei suunnittele uusia vastaanottokeskuksia

Helsinki ei aio avata uusia turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia. Näin sanoi apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen (sd) keskiviikkona valtuuston kyselytunnilla.

Haatainen vastasi valtuutettu Jussi Halla-ahon (perus/sit) kysymykseen. Halla-aho halusi tietää, suunnitellaanko budjettiin kirjatulla 6,2 miljoonalla eurolla uusia keskuksia.

Haataisen mukaan nämä rahat on varattu jo aiemmin perustetuille Uudenmaankadun ja Kaarlenkadun keskuksille, eikä uusia ole suunnitteilla. Valtio korvaa Helsingin vastaanottokeskuksiin käyttämät rahat myöhemmin täysmääräisinä.

Helsingissä on nyt neljä vastaanottokeskusta.

Halla-ahon valtuustokysymykseen liittyy erikoinen poliittinen peli.

Perussuomalaisten valtuustokysymys otettiin suulliseen käsittelyyn koko valtuuston edessä vastineeksi siitä, että puolue hyväksyi aiemmin syksyllä omalta osaltaan Helsingin ensi vuoden budjetin.

"Oli luvattu. Voin myöntää", valtuuston puheenjohtaja Otto Lehtipuu (vihr) sanoi HS:lle.

Perussuomalaisten kannalta sopimus jäi kuitenkin laihaksi, sillä keskiviikon maahanmuuttokeskustelu lässähti alkuunsa, kun Haatainen ilmoitti, ettei uusia keskuksia ole tulossa.