keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Iltalehti: Kunniamurhasta epäilty suomalainen kateissa

Iltalehti: Kunniamurhasta epäilty suomalainen kateissa 25.11.2009

Suomalaisen epäillään yhdessä syyrialaistaustaisen sukulaisensa kanssa murhanneen 20-vuotiaan sukulaisnaisen Saksassa perheen kunnian takia.

20-vuotias libanonilaisjuurinen, mutta Saksassa Bochumissa syntynyt Ibtihal löydettiin kuoliaaksi ammuttuna Frankfurtiin johtavan moottoritien lepopaikalta Lüdenschenissa 31. elokuuta 2008.

Ibtihal oli edellisenä iltana vieraillut äitinsä ja sisartensa luona ja poistunut saatuaan puhelun kello 22-23 välillä. Seuraavana aamuna nuori nainen löytyi ammuttuna.

Viranomaiset epäilevät Ibtihalin syyrialaistaustaista 21-vuotiasta serkkua ja Suomessa asuvaa 48-vuotiasta setää Ibtihalin kunniamurhasta. Serkku pidätettiiin viime toukokuussa, mutta Suomen passin omaava setä on ollut kateissa Ibtihalin murhasta lähtien.

Syy murhasta sedän niskoille

Juttua on käsitelty Hagenin oikeudessa viimeksi syyskuussa. Oikeudessa luetussa 21-vuotiaan serkun lausunnossa syy murhasta vieritetään Suomessa asuvan sedän niskaan. Saksalaisten lehtitietojen mukaan setä olisi matkustanut väärällä nimellä Saksaan murhatakseen perheen kunnian tahrineen Ibtihalin ja paenneen välittömästi teon jälkeen.

- Jos et tee sitä, olet seuraava, Suomessa asuva setä oli uhannut 21-vuotiasta serkkua ja painanut samalla pistoolia tämän päätä vasten.

Tämän jälkeen serkku oli katsonut vierestä, miten setä oli ampunut Ibtihalin kuoliaaksi.

Kunniamurhatuksi epäilty Ibtihal oli pelännyt henkensä edestä jo pidempään ja asunut naisten turvatalossa vajaan vuoden. Saksalaislehtien mukaan Ibtihal oli omaksunut länsimaisen elämäntavan ja asunut välillä avoliitossa turkkilaissyntyisen miehen kanssa.

Oikeudenkäynti Hagenissa jatkuu joulukuussa. 21-vuotiasta uhkaa kymmenen vuoden vankeustuomio ja suomalaista puolestaan elinkautinen, jos hänet ylipäätään saadaan kiinni.