sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Ilta-Sanomat: Soini: Vihreät suvaitsemattomuuden vaarallisella tiellä

Ilta-Sanomat: Soini: Vihreät suvaitsemattomuuden vaarallisella tiellä 29.11.2009

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvostelee vihreiden intoa järjestellä hallituspohjaa jo puolitoista vuotta ennen vaaleja.

-Vaalitulos ja kansan niissä ilmaisema tahto ei näytä entistä vaihtoehtopuoluetta kiinnostavan. Vihreillä on selvää halua toimia ajatuspoliisina, joka sanelee, mitä suomalaisessa yhteiskunnassa saa ajatella ja mitä mieltä olla, Soini arvioi sunnuntaina kannanotossaan.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi sanoi lauantaina, että puolueella olisi vaikeuksia mennä samaan hallitukseen perussuomalaisten tai kristillisdemokraattien kanssa.

Soinin mielestä vihreät ovat muutenkin suvaitsemattomuuden vaarallisella tiellä.

Ahdasmielisyydestä kertovat hänen mukaansa vihreiden naisten tutkintapyyntö kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahosta ja vaatimukset koulutuksesta kunnanvaltuutetuille perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen.

____________________________________________
Helsingin Sanomat: Vihreiden puoluesihteeri rajasi hallitusvaihtoehtoja

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi sanoi lauantaina, että puolue sulkee perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit pois mahdollisten hallituskumppanien joukosta vuoden 2011 vaalien jälkeen.

"Seuraavissa hallitusneuvotteluissa meillä on varmasti kaksi puoluetta, joiden kanssa on perustavaa laatua olevia erimielisyyksiä, koska me kannatamme arvoliberaalia ajattelua, yksilön oikeuksia ja vähemmistöjen oikeuksia. Olisi erittäin vaikea lähteä hallitusneuvotteluihin kristillisten ja perussuomalaisten kanssa tältä pohjalta", Laturi sanoi.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa puhunut Laturi mainitsi tulevaa hallitusohjelmaa koskevaksi ongelmaksi homoparien adoptio-oikeuksien laajentamisen.

Kaikki kolme suurta puoluetta käyvät hallituskumppaneiksi.

Puheenjohtaja Anni Sinnemäki asetteli seuraavia hallitusneuvotteluita koskevat sanansa varovaisemmin.

"Voi olla, että meillä on tavoitteita, jotka ovat erilaisia kuin perussuomalaisilla tai kristillisillä, mutta on niitäkin tavoitteita, jotka poikkeavat keskustan ja kokoomuksen tavoitteista ja silti niistä on pystytty sopimaan."

Sinnemäki ei sulkisi etukäteen ketään hallitusneuvotteluista pois.

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto sanoi omassa puheenvuorossaan ilmapiirin hallituksen sisällä kiristyneen, kun keskusta ja kokoomus haluavat muutoksia turvapaikkalainsäädäntöön. Hän moitti kokoomuksen maahanmuuttopoliittista raporttia tarkoitushakuiseksi, kun siinä sanotaan, että "vetotekijöitä poistamalla voimme karsia perusteettomien hakijoiden määrää".

"Suomen turvapaikkamenettelyn ja vastaanoton hyviä käytäntöjä ei pitäisi leimata vetotekijöiksi, joista pitää päästä nopeasti eroon", hän sanoi.

[...]