lauantai 21. marraskuuta 2009

Kansan Uutiset: Arhinmäki: ”Heikoimmassa asemassa maahanmuuttajat ja siirtotyöläiset”

Kansan Uutiset: Paavo Arhinmäki: ”Heikoimmassa asemassa maahanmuuttajat ja siirtotyöläiset” 21.11.2009

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kantaa huolta työpaikoista ja työelämän laadusta. Heikoimmassa asemassa hän näkee maahanmuuttajat ja siirtotyöläiset.


Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki nostaa linjapuheessaan keskeiseen asemaan työelämän kysymykset. Talouskysymykset ja verotuksen uudistus ovat linjauksessa myös näkyvästi esillä.
[...]
Ulkomaalaisia käytetään hyväksi harmaana työvoimana

– Kaikkein heikoimmassa asemassa työelämässämme ovat maahanmuuttajat ja siirtotyöläiset. Heitä käytetään häikäilemättömästi hyväksi. Ulkomaalaisille työntekijöille ei makseta kunnollisia palkkoja, työturvallisuus ja työajat voivat olla mitä sattuu. Ulkomaalaisia työntekijöitä käytetään hyväksi harmaana työvoimana, joista ei veroja makseta.

Arhinmäen mukaan Vasemmiston pitää puolustaa ulkomaalaisten työntekijöiden oikeuksia.

– Samalla puolustamme myös suomalaisia duunareita ja rehellisiä suomalaisia yrittäjiä. Esimerkiksi rakennusalalla ei enää rehellinen pärjää, kun vilunkiyritykset jättävät verot maksamatta ja maksavat törkeitä alipalkkoja.

– Nyt tarvitaan tiukempaa valvontaa ja voimakkaampi tilaajavastuulaki. Vasemmistoliiton mielestä alipalkkojen maksaminen pitää sanktioida ja lain pitää velvoittaa tilaajaa käymään läpi palkka- ja verotiedot kuukausittain läpi. Ammattiliitoille pitää antaa kanneoikeus.
[...]