lauantai 5. joulukuuta 2009

HBL: Wallin: Thors tekee fantastista työtä

HBL: Wallin: Thors tekee fantastista työtä 4.12.2009

RKP:n puheenjohtaja kulttuuriministeri Stefan Wallin ylisti maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia hänen työstään puoluehallituksen kokouksessa perjantaina Helsingissä. Thors tekee Wallinin mukaan "fantastista työtä".

- Jos ne jotka nyt peräänkuuluttavat keskustelua maahanmuuttopolitiikasta todella haluavat keskustella asiakysymyksistä ja kotouttamisen tarpeesta, niin odotan aloitteita. Mutta jos on tarkoitus herättää epäilyksiä, käyttää hyväksi vanhoja ennakkoluuloja ja poimia helppoja poliittisia irtopisteitä, niin kannattaa harkita uudelleen. Olemme kaikki vastuussa asenteista yhteiskunnassamme, sanoi Stefan Wallin. (käännös)

____________________________________

YLE Svenska: Wallin: Thors får skulden för hela regeringens asylpolitik

Maahanmuuttokeskustelu vaikuttaa suomalaisiin, sanoo RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin.

Hän kritisoi suuria hallituspuolueita Keskustaa ja Kokoomusta tien tasoittamisesta vihalle suomenruotsalaisia kohtaan.

- Sen minkä on katsottu olevan maahanmuuttopolitiikan kritiikkiä, on käytännössä johtanut myös lukuisiin anonyymeihin vihanilmauksiin ruotsinsuomalaisia ja RKP:ta vastaan, sanoi Wallin RKP:n puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä.

Kritiikin kärki on kohdistettu maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsiin, joka on katsottu liian maahanmuuttajaystävälliseksi. Viimeksi oli kyse turvapaikanhakijoiden toimeentulotuesta, joka on suurempi kuin muissa Pohjoismaissa.

Toissapäivänä hallitus kuitenkin ehdotti, että turvapaikanhakjoille annettaisiin jatkossa vähemmän rahaa.

Koska hallitus on muun muassa turvapaikkapolitiikasta yksimielinen, pitäisi Keskustan ja Kokoomuksen johtajien välittää se myös eteenpäin puolueiden eduskuntaryhmiin, katsoo Wallin.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors sanoo, että "esimerkiksi Keskustan nuorisojärjestö ja Ben Zyskowicz" antavat valheellisen kuvan hänen politiikastaan.

- Se on epäoikeudenmukaista, koska minä toteutan hallituksen yhteistä politiikkaa.

Zyskowicz tyytyväinen

Ben Zyskowicz katsoo, että hallitus on nyt vastannut kritiikkiin.

- Olen melko tyytyväinen viimeisimpiin päätöksiin, jotka hallitus ja Astrid Thors ovat tehneet näissä asioissa, sanoo monivuotinen Kokoomuksen eduskuntaryhmän johtaja.

Pari viikkoa sitten Kokoomuksen eduskuntaryhmä vaati lisätoimia, joilla Suomesta tehtäisiin turvapaikanhakijoille vähemmän houkutteleva maa.

Ensimmäiset turvapaikkakäytäntöjen tiukennukset tehtiin jo keväällä. (käännös)