keskiviikko 30. joulukuuta 2009

TS: Turun moskeijaa vastaan aletaan kerätä nimilistoja

Turun Sanomat: Turun moskeijaa vastaan aletaan kerätä nimilistoja 30.12.2009

Turkuun suunniteltu islamilainen kulttuurikeskus ja moskeija herättävät vastustusta. Ensi maanantaina käynnistyy nimien keräys, jonka tarkoituksena on saada aikaan kansanäänestys suhtautumisesta moskeijan rakentamiseen.

Turun Sanomat kertoi runsas viikko sitten Turun islamilaisen yhdyskunnan suunnitelmista rakentaa kaupunkiin moskeija. Hankkeeseen on haettu tukea Kuwaitissa toimivilta hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Moskeija on suunnitteilla Helsingintien varteen, mutta tarkempaa osoitetta ei ole toistaiseksi julkistettu.

Nimikeräystä valmistelee Turun kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää (sks). Valtuutettu perustelee edesottamustaan blogissaan sillä, ettei islamilaisuus kuulu Suomeen.

Turun Portsaan suunniteltiin muslimien kulttuurikeskusta jo 1990-luvun puolella. Hanke kuitenkin tyssäsi rahoitusvaikeuksiin ja paikallisten asukkaiden vastustukseen.

Sen paremmin ei käynyt rukous-, ruokailu- ja kokoontumistiloja Luolavuoreen vuonna 2002 suunnitelleelle yhdistykselle Anjuman-E-Islahul-Muslimeen of Turku Finlandille.

Yhdistys ehti ostaa Takamaantieltä 400 neliön entisen pesularakennuksen, mutta Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunta hylkäsi hakemuksen rakennuksen käyttötarkoituksen muuttamisesta.