maanantai 21. joulukuuta 2009

YLE: Virtanen hermostuu oikeistoväitteistä

YLE Tampere: Virtanen hermostuu oikeistoväitteistä 21.12.2009

Kansanedustaja Pertti Virtanen hiiltyy joka kerta kun perussuomalaisia tituleerataan oikeistopuolueeksi. Pelkkä maahanmuuttokriittisyys ei riitä siirtämään puoluetta oikealle, Virtanen sanoo.

Helsingin Sanomien tuoreen puoluekenttätutkimuksen mukaan perussuomalaiset sijoittuvat Keskustasta vasemmalle, SDP:n viereen.

- Me olemme oikeistolaisempi vasemmistopuolue. Keskialueen tuntumassa on hyvä olla, kunhan sydän on vasemmalla.

Oikeistoleima istuu avoimesti maahanmuuttokriitiisen puolueen otsassa tiukasti. Pertti Virtanen painottaa olevansa sitoutumaton perussuomalainen, joka ei olisi lähtenyt mukaan, jos puolueen radikaaleimpia aineksia ei olisi saatu karsittua.

Pääkaupunkiseudulla paljon puhuttanut maahanmuuttajalasten jakaminen tasaisesti kaikkien koulujen kesken saa kuitenkin Virtasen kannatuksen.

- Se saattaisi olla hyvä ratkaisu. Tilanne on ongelmallinen nimenomaan pääkaupunkiseudulla. Sieltä puuttuu kunnon keskustelu, ja sitä kautta kielten opettaminen ja maahanmuuttajien kunnollinen kotouttaminen. Kouluihin määrättävät maahanmuuttajien enimmäiskiintiöt voisivat toimia paremmin kuin nykymalli, jossa heitä sijoitellaan kontrolloimatta mihin sattuu.

Maahanmuutto ei ole Virtasen mielestä ongelma, mutta sosiaalipummeilta hän sulkisi tien.

- Aikoinaan kun meille tuli pakolaisia vaikkapa Chilestä ja Iranista, ei ongelmaa ollut. Nykyään Suomen tarjoamaa sosiaaliturvaa osataan käyttää valitettavan tehokkaasti hyväksi.
[...]