keskiviikko 30. joulukuuta 2009

YLE: Oulussa on tehty 200 turvapaikkapäätöstä

YLE Oulu: Oulussa on tehty 200 turvapaikkapäätöstä 30.12.2009

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön Oulun tulosalue on osoittautunut tarpeelliseksi. Tulosalueen toiminta alkoi viime kesänä, ja se on tehnyt jo 200 turvapaikkapäätöstä. Toimiston henkilöstöä lisätiin syksyn aikana käsittelyjen nopeuttamiseksi.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön Oulun tulosalueelle tulee asiakkaita Pohjanmaan vastaanottokeskuksista, Ruukista, Oravaisesta, Vaasasta ja Pietarsaaresta, sekä luonnollisesti Oulun vastaanottokeskuksesta. Myös Rovaniemen vastaanottokeskuksen 15 vuotta täyttäneet alaikäiset kuuluvat Oulun vastuualueelle. Vielä määräaikaisena toimivan toimiston vakinaistaminen voi tulla ajankohtaiseksi lähivuosina.

- Oulussa on investoitu toimiston tiloihin ja henkilöstön koulutukseen, ja tämähän on turvapaikkapoliittisen selvityksen mukainen painopistealue. Täällä on muun muassa hyvät sidosryhmät ja ulkomaalaispoliisi. On siis suhteellisen todennäköistä, että tämä toiminta jatkuu täällä jossakin muodossa, mutta viime kädessähän se on muista kiinni, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön Oulun tulosalueen johtaja Ritva Jyrkkä kertoo.