lauantai 19. joulukuuta 2009

IS: Suomen islamilaisen puolueen puheenjohtaja erosi - syy terrorismikanta

Ilta-Sanomat/STT: Suomen islamilaisen puolueen puheenjohtaja erosi - syy terrorismikanta 19.12.2009

Suomen islamilaisen puolueen julkisuuteen tuonut Abdullah Tammi ilmoitti lauantaina eronneensa puolueen puheenjohtajan paikalta. Tammen ja puolueen hallituksen muiden jäsenten välille oli tullut kiistaa, kun Tammi otti kantaa terrorismia vastaan.

Tammi piti joulukuun alkupuolella tiedotustilaisuuden, jossa hän korosti islamin väkivallattomuutta ja tuomitsi terrorismin voimakkain sanankääntein. Erityisesti hän keskittyi puhumaan Tshetshenian tilanteesta. Tiedotustilaisuuden lisäksi Tammi esitteli mielipiteitään nettivideoissa YouTubessa.

Puolueen hallituksen jäsen Sauli Ingman vahvistaa, että Tammen eroon johtanut kiista liittyi tiedotustilaisuuteen.

- Tilaisuuden sävy oli liian yksipuolinen. Tammi tuomitsi Tshetshenian terrorismin, mutta ei Venäjän valtion terrorismia Tshetsheniassa. Hän ei myöskään tuonut esiin terrorismin syitä. Tällainen yksipuolinen terrorismin tuomitseminen herätti hallituksessa kritiikkiä, Ingman sanoo.

- Puolue ei sinänsä kannata terrorismia, mutta sitä pitäisi käsitellä tasapuolisesti ja tuomita paitsi yksityinen, myös valtion terrorismi.

Tammi ilmoitti lauantaina myös aikovansa perustaa uuden puolueen, Sosialistisen Rauhan Puolueen, joka ei korosta uskonnollisia kysymyksiä.