lauantai 12. joulukuuta 2009

YLE: Räsänen: Islamin leviämisestä syytä olla huolissaan

YLE Uutiset: Räsänen: Islamin leviämisestä syytä olla huolissaan 12.12.2009

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoi lauantaina YLE TV1:n Ykkösaamun haastattelussa, että islamin leviämisestä Eurooppaan on "ihan oikeasti syytä olla huolestunut".

Räsäsen mielestä islamiin on syytä suhtautua vakavasti, koska siihen näyttää liittyvän radikaaleja levittäytymispyrkimyksiä ja vaatimuksia sharia-lain käyttöönotosta.

Räsänen muistuttaa, että uskonnollinen tyhjiö on kaikkein vaarallisin, koska se voi täyttyä juuri radikaalin islamin negatiivisilla vaikutuksilla. Siksi hän kannustaa suomalaisia pitämään huolta omasta arvoperustastaan ja kristillisestä kulttuuriperinnöstä - myös kouluissa.

- Perinteet, kuten jouluevankeliumi, Enkeli taivaan -virsi tai Suvivirsi, ne ovat osa suomalaista kulttuuria. Ne kuuluvat kaikille. Yhtä lailla muslimiperheen kuin ateistiperheen lapsella on oikeus tutustua tähän kulttuuriperintöön. Se ei edes edellytä, että vanhemmilta kysellään erillisiä lupia siitä, saako lapsi katsoa seimikuvaelman, Räsänen sanoo.

Räsäsen mielestä Suomen eduskunnan ei tarvitse ottaa kantaa minareettien rakentamiseen. Sveitsissä islamiin tiiviisti liittyvien minareettien rakentaminen kiellettiin kansanäänestyksen perusteella.
[...]