torstai 31. joulukuuta 2009

US: Hautajaisselkkaus: Muslimit eivät tulleetkaan ”pusikosta”

Uusi Suomi: Hautajaisselkkaus: Muslimit eivät tulleetkaan ”pusikosta” 31.12.2009

Herttoniemen seurakunnan pastori Jukka Simoila ja kristityksi kääntyneen muslimimiehen hautajaisten "pilaamisesta" syytetyt muslimiomaiset kertovat erilaista tarinaa syyskuussa järjestettyjen hautajaisten kulusta.

Hautajaisselkkaus kuohuttaa tunteita muun muassa Helena Erosen Uuden Suomen blogissa.

Pastori Simoila kertoi maanantain Ilta-Sanomissa (nettilinkki) muslimiomaisten saapuneen 28-vuotiaan miehen hautajaisiin "yllättäen pusikoista" ja ottaneen hautajaisseremonian haltuunsa imaamin johdolla. Torstain Ilta-Sanomissa Simoila korjaa sanojaan.

-Vertauskuvallisesti tilanne tuli minulle aivan puskista. Mutta eivät nämä miehet mistään pensaista ja puskien takaa tulleet, Simoila sanoo lehdessä.

Simoila pitää kuitenkin yhä kiinni väitteistään, että muslimien yllättävä saapuminen aiheutti hautajaisiin "henkisesti kaoottisen" tilanteen, ja että imaami pyyhki arkusta pois Simoilan tekemän hiekkaristin.

Ilta-Sanomien haastattelemat muslimiomaiset puolestaan vaativat Simoilalta julkista anteeksipyyntöä, sillä heidän mukaansa tilaisuus sujui sopuisasti ja myös kristityt omaiset olivat iloisia imaamin puheesta. Muslimiomaisten mukaan imaamin saapuminen oli kaikkien omaisten tiedossa.

-Kummankin perheen sekä muslimit että suomalaiset jäsenet ovat järkyttyneitä papin väitteistä, kertoi vainajan veli Ilta-Sanomille.

Hiekkaristin kohtalosta veli ei osannut lehdelle kommentoida mitään.