keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Lappeenrannan Uutiset: Entinen lappeenrantalainen Muutos 2011 -puolueen kärjessä

Lappeenrannan Uutiset: Entinen lappeenrantalainen Muutos 2011 -puolueen kärjessä 30.12.2009

Nykyään Oulussa asuva entinen lappeenrantalainen Eveliina Stam on eksynyt politiikkaan vahingossa. Stam edustaa Muutos 2011 puolueessa hallituksen jäsenenä.

Tietokonehommista puheterapeutiksi

Stam valmistui 2006 datanomiksi, mutta ei jatkanut tietokoneopintojen perässä, vaan vaihtoi opiskelusuunnitelmat lähes kokonaan ympäri.

–Tietokoneiden kanssa härvääminen on kivaa, mutta se ei ole pääjuttu minulle. Halusin jotain missä voi olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Nykyään hän opiskelee Oulussa logopediaa, eli puheterapiaa ja valmistuu filosofian maisteriksi vuonna 2013.

Kiinnostunut Islamista

Kiinnostus maahanmuuttoasioihin lähti Stamilla alunperin Islamin tutkimisesta.

–Olin kiinnostunut Islamista, ja etsin siitä paljon tietoa. Sitten tuli vastaan Jussi Halla-Ahon blogi, josta sitten sai vähän vaihtoehtoisempaa näkökulmaa asioihin, kun mihin oli tottunut.

Nettikeskusteluita asiallisesti

Halla-Aho oli blogissaan suositellut ihmisiä, joita kannattaa kunnallisvaaleissa äänestää ja Stam päätyi äänestämään Olli Immosta, jonka kanssa päätyi myöhemmin asumaan yhteen.

Samoihin aikoihin Stam törmäsi Homma-foorumiin, joka on internetissä oleva foorumi, jossa voi keskustella maahanmuuttoasioista asiallisesti.

Suoraa demokratiaa

Muutos 2011 puoluehanke lähti liikkeelle juuri Hommassa. Homma on itsessään puoluepoliittisesti riippumaton, mutta keskusteluissa tuli esille että maahanmuuttokriittiselle puolueelle olisi kysyntää.


Kannattajakorteista puolueeksi

Nykyiseltään puolue on vielä rekisteröity yhdistys, mutta 5000 kannattajakortin jälkeen se voi rekisteröidä itsensä puolueeksi.

Stam ajautui hallituksen jäseneksi puolivahingossa.

–Mie olin kerännyt kannattajakortteja ja järjestellyt näitä Homman asioita aikaisemmin, ja kun kyseltiin aktiiveja hallitukseen, niin lähdin mukaan.

Ei tietoa paluusta

Paluuta Lappeenrantaan Stam ei osaa vielä ennustaa.

–Katsellaan nyt miten asiat kehittyvät, paljon on asioita vireillä.