keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

HS: Otetaanpa taas

Helsingin Sanomat, Välihuomio/Riitta-Liisa Snellman: Otetaanpa taas 17.3.2010

Suomalaiset ovat ilmeisen omalaatuinen kansakunta. Meille ei löydy Euroopan geneettiseltä kartalta kovin läheisiä sukulaisia. Sen osoittavat Suomen molekyylilääketieteen instituutin geeniatlakseen kerätyt ja eilen julkistetut tiedotkin.

Mutta tekeekö omalaatuisuus meistä erinomaisia? Tuskin, mutta aika monet tuntuvat päättelevän niin. Esimerkiksi käy yleinen huoli siitä, missä määrin Suomen kuuluu ottaa maahanmuuttajia vastaan. Kysymystä toistetaan jopa Helsingin Sanomien gallupeissa. Pitäisikö Suomeen ottaa lisää maahanmuuttajia?

Helsingin maahanmuuttoasioiden johtaja Annika Forsander sanoi tiistain HS:ssa, että kysymys on absurdi. Aivan kuin olisi olemassa jokin varanto, josta noin vain otetaan maahanmuuttajia.

Globaali muuttoliike on monimutkainen ilmiö, jota edes geneettisesti omalaatuiset suomalaiset eivät pysty hallinnoimaan, saati hallitsemaan yhdellä verbillä.

Jotta suomalaiset voisivat päättää, paljonko tänne otetaan väkeä vieraista maista, Suomen pitäisi erota YK:sta, muutamasta muustakin kansainvälisestä yhteisöstä ja ennen kaikkea EU:sta.

Yletön meno loppuisi. Suomen ei tarvitsisi enää ottaa vastaan vapaasti liikkuvia tavaroita, palveluita, pääomaa tai työvoimaa. Kun rajoille rakennettaisiin pohjoiskorealaiset esteet, ns. kolmansien maiden muuttajista päästäisiin ottamaan vain ne toivotut.

Otetaanpa sen kunniaksi! Sehän sopii suomalaisille aina. Otetaan vaikka toiset, kun on kerran mistä ottaa.