keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Imatralainen: Vastaanottokeskus sopisi Immolan varuskunnan pienkerrostaloihin

Imatralainen: Vastaanottokeskus sopisi Immolan varuskunnan pienkerrostaloihin 13.10.2010

Immolan varuskunnan funkishenkiset asuintalot soveltuisivat vastaanottokeskuksen uusiksi tiloiksi erinomaisesti. Immolan varuskunnan asuntoalueen tyhjillään olevat asuinkerrostalot soveltuisivat oivallisesti vastaanottokeskuksen uusiksi tiloiksi. Kiinteistöt ovat tällä hetkellä myynnissä Senaatti-kiinteistöllä. Alue kattaa kuusi asuinkerrostaloa sekä sairaalarakennuksen.

–Tarvitsemme tilat, joihin saa majoitettua 450 ihmistä sekä toimisto- ja henkilökunnan tilat. Myös innovatiivisemmat ratkaisut kuten laitosmainen tai pienkerrostalotyyppinen asuminen voi olla mahdollista. Välttämättä toimintojen ei tarvitse olla saman katon alla kuten nyt, luettelee vastaanottokeskuksen johtajan Jari Kähkönen uusille tiloille asetettavia kriteereitä.

Hän toteaa, että vastaanottokeskuksen sijainti pitäisi logistisesti olla kulkuyhteyksien varrella ja palvelut tulisi olla suhteellisen lähellä. Turvallisuusnäkökulmatkin tulee huomioida uutta paikkaa etsittäessä.

Immolan kautta kulkee Imatran toimivin linja-autoreitti numero ykkönen. Myös reitin toisessa päässä oleva Teppanalan koulu voisi olla kelpoinen kohde vastaanottokeskukselle.

–Kartoitamme varmasti kaikki tilat Imatralla ja Lappeenrannassa kaupunkien tilakeskusten kanssa. Tarkoitus on pitää valtionhallinnon työpaikkoja Etelä-Karjalassa ja meilläkin on 30 työpaikkaa, jotka halutaan säilyttää tällä alueella, Kähkönen painottaa.

Julkisuudessa on väläytelty myös entisen Konnunsuon vankilan sopivuudesta vastaanottokeskuksen tiloiksi.

–Varmasti käymme katsomassa mielenkiinnosta mitä Konnunsuo pitää sisällään, koska lehdissä siitä on niin kovasti kirjoiteltu. Kähkönen sanoo.

Maahanmuuttovirasto antoi viime viikolla Lappeenrannan Joutsenossa toimivalle vastaanottokeskukselle toimeksiannon uusien korvaavien tilojen kartoittamisesta.

Vastaanottokeskuksen johtajan Jari Kähkösen mukaan kartoitustyö aloitetaan jo tällä viikolla.