maanantai 11. lokakuuta 2010

Keski-Uusimaa: Puolueiden ryvettyminen avaa tien uusille yrittäjille

Keski-Uusimaa: Puolueiden ryvettyminen avaa tien uusille yrittäjille 11.10.2010

Vielä 1990-luvulla keravalainen Kalevi Soilander äänesti vihreitä, mutta hylkäsi puolueen sen jälkeen, kun se alkoi hänen mielestään kadottaa suuntaansa ja uskottavuuttaan.

–Oikeastaan tuolloin oli kysymys vain yhdestä asiasta. Kun vihreät hukkasivat yhteytensä luontoon, ei ollut enää syitä äänestää sitä, luontoarvoihin vahvasti uskova Soilander sanoo.

Viime marraskuussa Kalevi Soilander löysi netin Hommaforum-keskustelupalstalta omia ajatuksiaan vastaavan kansanliikkeen, josta alettiin jalostaa puoluetta. Puolueeksi rekisteröityminen edellytti 5 000:ttä kannattajaa. Muutos 2011:n väki kierteli toreilla ja turuilla ääniä keräämässä.

–Ensimmäinen reaktio oli, että tähän maahan ei tarvita yhtään uutta puoluetta, mutta kun päästiin juttelemaan, suhtautuminen muuttui.

Ihmisiä kiinnostivat erilaiset asiat. Itä-Helsingissä kysyttiin muita alueita useammin Muutos 2011:n suhtautumisesta maahanmuuttopolitiikkaan, kun taas Helsingin keskustassa tiedusteltiin, millaista muutosta uusi puolueeksi haluava kansaliike voi tarjota.

–Jos jokin asia tuli selväksi, niin se, että kansa on hyvin kyllästynyt nykyisiin, skandaalien ryvettämiin puolueisiin.

Lue lisää maanantain Keski-Uusimaasta.