lauantai 2. lokakuuta 2010

Taloussanomat: SAK:n Lyly: Suomeen ei työvoimapulaa

Taloussanomat: SAK:n Lyly: Suomeen ei työvoimapulaa 2.10.2010

SAK:n puheenjohtaja torjuu ajatukset työvoimapulasta ja korostaa, että koulutuksella ja työvoiman oikein kohdistetulla tarjonnalla voidaan tehdä paljon.

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä Suomeen ei tule julkisuudessa esiintyvistä väitteistä huolimatta varsinaista pulaa työvoimasta.

Lylyn mukaansa kyse on enemmän siitä, pystytäänkö työntekijöiden osaamista päivittämään ja siitä, kohtaavatko kysyntä ja tarjonta työmarkkinoilla.

Nykyiset liian korkeat työttömyysluvut kertovat osaamisen puutteesta ja kysynnän ja tarjonnan heikosta kohtaamisesta.

–Resurssia eli työvoimaa meillä siis on, mutta iso kysymys on se, miten tämä työvoima saadaan paremmin työllistettyä, Lyly sanoi SDP:n järjestämässä työllisyysseminaarissa Vaasassa.

Lylyn mukaan työntekijöiden osaamista sekä työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamista parantamalla saadaan lisää työvoimaa. Myös työuria pitäisi pidentää ja huolehtia ulkomaalaisten paremmasta sopeuttamisesta suomalaiseen yhteiskuntaan ja työmarkkinoihin.

–Työuria pidentämällä Suomeen voidaan saada huomattavan paljon lisää tehtyä työtä. Yksi parhaista keinoista pidentää työuria on puuttua työkyvyttömyyden syihin. Työkyvyttömyyseläkkeelle kun siirrytään nykyään keskimäärin 52-vuotiaana, Lyly sanoo tiedotteessa.

Lylyn mukaan myös parantamalla työnvälitystä sekä panostamalla aktiivisesti työvoimapolitiikkaan olisi tehtävissä paljon.