torstai 14. lokakuuta 2010

YLE: Maahanmuuttajat haluavat yrittäjiksi

YLE Kymenlaakso: Maahanmuuttajat haluavat yrittäjiksi 14.10.2010

Maahanmuuttajat korvaavat mielellään työnsaannin vaikeudet perustamalla oman yrityksen. Kaakkois-Suomessa tämä on huomattu koko 2000-luvun ajan.

Maahanmuuttajien kiinnostus ryhtyä yrittäjäksi lisääntyy Kaakkois-Suomessa. Tilastokeskuksesta kerrotaan, että esimerkiksi Etelä-Kymenlaaksossa maahanmuuttajataustaisten yritysten määrä on kasvanut tasaisesti koko 2000-luvun ajan.

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin mukaan maahanmuuttajat ovat perustaneet ahkerasti omia yrityksiä taantumankin aikana, koska heidän on ollut vaikea saada töitä muualta.

Kotkassa järjestetään torstaina seminaari, jossa asiantuntijat kertovat maahanmuuttajille muun muassa yritystoiminnan suunnittelusta, taloushallinnon järjestämisestä ja toimitilojen saatavuudesta sekä markkinoinnista.

Seminaari on suunnattu erityisesti maahanmuuttajataustaisille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille sekä Venäjällä toimiville yrityksille, jotka harkitsevat yritystoimintansa laajentamista Kotkan-Haminan seudulle. Seminaariin odotetaan noin 80 osallistujaa.

Kiinnostus työllistyä yrittäjänä on kasvanut myös suomalaisten keskuudessa. Kaakkois-Suomessa aloittavan yrittäjän koulutukseen hakeutui kesällä yli tuplasti väkeä viime vuoteen verrattuna.

Aloittavan yrittäjän kursseille hakeutuneista reilu kaksi kolmasosaa tuli Kotkan ja Kouvolan seudulta, loput Etelä-Karjalasta. Into oman yrityksen perustamiseen on lisännyt myös työ- ja elinkeinotoimistojen aloittaville yrittäjille jakaman starttirahan suosiota.