tiistai 15. helmikuuta 2011

Nelonen: Persujen suosio herättää huolta myös maahanmuuttajien keskuudessa

Nelonen: Persujen suosio herättää huolta myös maahanmuuttajien keskuudessa 14.2.2011

Perussuomalaisten kannatuksen huima nousu herättää huolta muuallakin kuin kilpailevissa puolueissa. Myös osa maahanmuuttajista odottaa vaalien jälkeistä aikaa pelonsekaisissa tunnelmissa. Huolta nostattaa erityisesti perussuomalaisten kriittinen suhtautuminen maahanmuuttajiin.

Toimittaja
Itäinen Helsinki on kaksijakoinen paikka. Toisaalta siellä asuu paljon maahanmuuttajia, toisaalta Itä-Helsinki on vankkaa perussuomalaisten kannatusaluetta. Eväitä välien kiristymiseen siis piisaa. Jotain kuvaa sekin, että maahanmuuttajia oli vaikea saada tänään kameran eteen kommentoimaan perussuomalaisten nousua. Ainut haastatteluun suostunut somalimies puhui aiheesta varovaisesti.

Mohamed Hasan
Katsotaan miten vaaleissa käy.

Toimittaja
Perussuomalaisten kannalta vaaleissa näyttäisi käyvän oikein hyvin. Viime torstaina julkistetun kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on hypännyt 17 prosenttiin. Luvulla hätyytellään jo suuria puolueita. Perussuomalaisten suosio herättääkin maahanmuuttajien nokkamiehissä huolestuneita ajatuksia.

Iridis Hassan Farah, puheenjohtaja, Sorasod
Täällä on vähän pelko niin, että jos perussuomalainen voittaa voi tulla esimerkiksi jonkinlainen kiristys maahanmuuttajia kohtaan. Esimerkiksi perheenyhdistymis voi hankaloittaa, myöskin oleskelulupa saanti ja monenlaisia vaikeuksia. Esimerkiksi joku tekee joku virhe, pieni virhe, saattaa karkotus, maahan karkotus lisääntyä.

Toimittaja
Perussuomalaisten ministeriehdokkaaksi väläytelty Jussi Niinistö rauhoittelee puolueen menestyksestä huolestuneita maahanmuuttajia.

Jussi Niinistö, kansanedustajaehdokas, ps
Ei niiden tarvitse pelätä, niiden maahanmuuttajien, jotka hoitaa asiansa kunnollisesti. Mutta ne, joilla ei ole puhtaita jauhoja pussissa, niin heillä on syytä tarkistaa asenteitaan. Kyllä meillä on tarkoitus esimerkiksi tiukentaa perheenyhdistämiskäytäntöjä.