sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kansan Uutiset: Perussuomalaisten vihan imaamit

Kansan Uutiset: Perussuomalaisten vihan imaamit 26.2.2011
Antero Eerola: Rikkaiden ja rasistien koalitio? (blogi)

Perussuomalaisten hillitön gallup-nousu on epäilemättä vaalikevään erikoisin ilmiö. Vaaliteemoista viis, sillä Perussuomalaiset ovat jo itsessään vaaliteema, jonka media on nyt nostanut käytännössä tärkeimpien aiheiden joukkoon.

On tultu tilanteeseen, jossa persut voivat esittää mitä vain eikä suosio siitä enää heilahtele. Politiikkaan syvästi pettynyt kansanosa ei nyt lue ohjelmia vaan haluaa ainoastaan täystuuletuksen suomalaiseen politiikkaan. Niille, jotka aikovat äänestää Perussuomalaisia siksi, että ovat pettyneitä politiikkaan, voi odottaa kuitenkin vielä suurempi pettymys vaalien jälkeen.

Persujen perjantaina esittelemää vaaliohjelmaa ovat muut puolueet lytänneet sen minkä ovat ehtineet. Vaikka ohjelmassa on paljon soopaa, en lähde mukaan tähän kuoroon. Perussuomalaisten nousussa on nimittäin toinen, potentiaalisesti paljon vaarallisempi elementti.

On aika lopettaa hyssyttely persuista ja heidän aiheuttamistaan ongelmista yhteiskunnalle. On aika murtaa vaikenemisen muuri ja sanoa avoimesti, että Perussuomalaiset ovat tuomassa politiikkaan suomalaiselle, perinteiselle elämänmuodolle vieraita arvoja, joiden perustana ovat ihmisryhmien väliset ennakkoluulot, kauna ja suoranainen viha.

Vaikka puheenjohtaja Timo Soini on itse sanonut, ettei puolueen ideologia perustu ihmisvihalle, tekee hän samalla selväksi, että myös muukalaisvastaisuudella kerätyt äänet kelpaavat hänelle.

Toistaiseksi puheenjohtaja ei ole suostunut ottamaan vastuuta puolueen riveistä tulevasta vihapuheesta, vaikka selkään taputtelu ja mairitteleva julkisuus kelpaavatkin. Näissä asioissa Soinin selkäranka onkin yhtä taipuisa kuin – ei seteli – vaan äänestyslippu. Äänet kelpaavat, mutta vastuu ei.

Näillä kannatusluvuilla näyttää siltä, että persut voivat nousta jopa hallitusvastuuseen. Jos kokoomus on vaalien jälkeen vaalien suurin puolue ja ottaa pääministerin paikan ja kutsuu petikumppanikseen Perussuomalaiset, johtaisi Suomea silloin todellinen rikkaiden ja rasistien koalitio.

Tämän voi kuitenkin vielä estää vaaleissa.

Käyn läpi Perussuomalaisten yhteyksiä suomalaisiin, kansallismielisiin ääriryhmiin artikkelissa, joka julkaistiin tällä viikolla Kansan Uutisten Viikkolehdessä otsikolla ”Perussuomalaisten vihan imaamit”. Alla julkaistava versio on hiukan laajempi kuin Viikkolehdessä. Ja näin se kuuluu:


”Perussuomalaisten hurja gallup-nousu horjuttelee jo puoluejärjestelmän perusteita.
Viimeisten mielipidemittausten mukaan puolue kerää jo yhtä paljon kannatusta kuin SDP.
Tämä on johtanut myös Perussuomalaisten ennen näkemättömään nosteeseen mediassa, mistä viimeisin osoitus oli Yleisradion päätös ottaa puheenjohtaja Timo Soini kanavan pääministeritenttiin.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että Perussuomalaisten mukana Suomen politiikkaan on hiipinyt avoin ja aggressiivinen muukalaisvihamielisyys, jonka yhdistävänä tekijänä on niin sanottu maahanmuuttokriittisyys.

Kriitikot ovatkin luoneet perussuomalaisten sisälle eräänlaisen Al-Qaida-solun, jonka ideologinen johtaja ja suurajatollah on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Jussi Halla-aho. Hänellä on eri vaalipiireissä vaikuttavat uskolliset imaaminsa, jotka levittävät muukalaisvihan synkkää sanomaa internet-minareeteistaan.

Ajatollah Halla-ahon ympärille kerääntyneen äärioikeistolaisen ryhmän ohjelmajulistus, eräänlainen vihan fatwa on niin sanottu Nuiva vaalimanifesti, jonka on allekirjoittanut 13 Perussuomalaisten ehdokasta eri puolilta Suomea.

Tämän pirun tusinan mukaan maahanmuuton ”yhteiskunnalliset ja taloudelliset seuraukset tulevat olemaan Suomelle kohtalokkaita”. Siksi Suomen pitää luopua muun muassa ”monikulttuurisesta valtioideologiasta” ja ”erilaisuuden ihannoimisesta”.

Vaalimanifestiin sisältyy myös uhkauksia. Allekirjoittajien mukaan Suomeen on perustettava erityinen totuuskomissio, jonka pitää selvittää ”maahanmuuttoasioista vastaavien virkamiesten ja poliitikkojen toiminta” ja tarvittaessa saatettava heidät oikeudelliseen vastuuseen.

Ryhmä ei toimi Soinista erillään, sillä yksi Nuivan vaalifatwan allekirjoittajista on hänen europarlamenttiavustajansa ja Perussuomalaisten apulaispuoluesihteeri Vesa-Matti Saarakkala, jota Soini on usein kuvannut puolueen tulevaisuuden lupaukseksi.

Sinimustia roturealisteja

Juuri monilla nuivalaisten ehdokkailla on ollut kiinteä suhde Suomessa toimiviin kansallismielisiin ääriryhmiin kuten Suomen Sisuun ja uudelleen perustettuun IKL:ään.

Suomen Sisun luonteesta käytiin pienimuotoinen kiista vuonna 2008, kun Espoossa ilmestyvä Länsiväylä-lehti luonnehti sitä natsihenkiseksi. Sisulaiset valittivat asiasta julkisen sanan neuvostoon, mutta neuvosto totesi luonnehdinnan perustuneen viranomaisarvioihin järjestön luonteesta.

Perussuomalaisten espoolainen kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Teemu Lahtinen on ollut kahteen otteeseen Suomen Sisun puheenjohtaja.

Sisulaiset ovat sanoneet olleensa roturealisteja ja vastustavansa ”kansojen sekoittamista luonnottomalla tavalla keskenään”. Sittemmin järjestön nettisivuja on siivottu ja järjestö luonnehtii itseään ”kansallismielisten yhteistyöjärjestöksi”.

Lahtinen oli perustamassa myös IKL:n nuorisojärjestöä Sinimustia 1930-luvulla toimineen esikuvansa mukaan.

IKL:llä oli yhteyksiä eurooppalaisiin äärioikeistolaisiin puolueisiin ja rasistisiin ääriryhmiin, joihin kuuluivat muun muassa Ranskan Kansallinen Rintama, Ruotsin Nationaldemokraterna sekä natsistinen ja juutalaisvastainen Saksan kansallisdemokraattinen puolue.

Suomen Sisu – taustaisiin ehdokkaisiin kuuluu myös Hämeen vaalipiiristä eduskuntaan yrittävä James Hirvisaari, joka sai kesällä 2010 syytteen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan blogikirjoituksensa takia. Sisun lippua kantavat niinikään vantaalainen Johannes Nieminen, oululainen Olli Immonen ja kotkalainen Juho Eerola.

Toinen muukalaisvhamielinen viiteryhmä on Homma-forumiksi kutsuttu internetin keskustelupalsta, joka sikisi muutama vuosi sitten Jussi Halla-ahon blogin vieraskirjasta. Osittain se toimii päällekkäin Suomen Sisun kanssa.

Veroelätit ja torakat

Oma lukunsa tietysti Halla-aho, joka on blokirjoituksissaan sanonut olevansa iloinen, jos vihreiden tunnettu entinen naiskansanedustaja raiskataan, sanonut miettineensä häntä lähestyneen homomiehen ampumista ja luonnehtinut ”ohikulkijoiden ryöstelyn ja verovaroilla loisimisen” kuuluvan somalien kansallisiin, ehkä suorastaan geneettisiin erityispiirteisiin.

Halla-aho kysyy myös ”miksi rotat, torakat ja koloradonkuoriaiset eivät saa tulla Suomeen vapaasti, jos kerran veroelätit, rikolliset ja potentiaaliset islamistit saavat”.

Näissä yhteyksissä kuva ei olisi täydellinen, jos Halla-aho ei hyökkäisi myös juutalaisia ja vasemmistoa, nimenomaan Vasemmistoliittoa vastaan. Hänen mukaansa juutalaisuus on ”väkivaltainen ja despoottinen uskonto”.

Vasemmistosta hän puolestaan sanoo, että sen ”koko ideologia, maailmankatsomus ja poliittinen ohjelma rakentuvat oman kansan, oman yhteiskunnan ja oman kulttuurin vihaamiselle ja halveksunnalle”.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt sekin, että Soinin tilalle varasijalta europarlamenttiin nouseva Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja Sampo Terho on hänkin rotuoppimiehiä. Terho uskoo, että muiden mantereiden väestönkasvun ja maahanmuuton seurauksena ”kaukasialaiset (valkoiset eurooppalaiset) kansat ovat päätymässä samanlaiseen uhanalaisuuteen kuin Amerikan alkuperäiset mongoloidiset kansat”.

Lisäksi hän on kiihkeä Naton kannattaja, koska ”Venäjä on lyhyelläkin aikavälillä vahva potentiaalinen uhka naapureilleen”.

Halla-aho joukkoineen ei ole aina ollut tyytyväinen Perussuomalaisiin, mutta kuten hän sanoi jo viime kunnallisvaalien alla ”kaikista puutteistaan huolimatta Persut ja Soini mahdollistavat, että olen ehdokkaana”.

Tälle porukalle kaavaillaan nyt Suomessa hallitusvaltaa.”