tiistai 15. helmikuuta 2011

Etelä-Suomen Sanomat: Ulkomaalaisten rikokset kuohuttavat

Etelä-Suomen Sanomat: Ulkomaalaisten rikokset kuohuttavat 15.2.2011

Maahanmuuttajilla on täysi syy vastustaa rikoksia, koska yhden ulkomaalaisen syyllistyminen lainvastaisuuksiin voi leimata kaikki muutkin, arvioi ihmisoikeusaktivisti ja lakimies Husein Muhammed.

Maahanmuuttajien tekemät rikokset nousivat jälleen julkisuuteen kahden raiskaustapauksen vuoksi. Helsingissä käräjöidään juttua, jossa syytetty piti uhriaan vankina tuntikausia sekä raiskasi hänet useita kertoja. Lahdessa taas tuomittiin vankeuteen hiv-sairautta poteva mies, joka oli raiskannut 16-vuotiaan tytön.

Muhammed korostaa, ettei maahanmuuttajien rikollisuudesta ole syytä vaieta. Viranomaisten ja ulkomaalaisvähemmistön yhteistyöllä pystytään ennaltaehkäisemään lainvastaisuuksia.

Osalla maahanmuuttajista saattaa olla kyseenalainen tausta jo Suomeen tullessa. Tulijan nuhteettomuutta voidaan tiedustella hänen kotimaastaan, mutta vastauksista ei ole takeita.

- Jokaisella maalla on erilainen suhtautuminen siihen, keille he tietoja luovuttavat, luonnehtii tulosalueen johtaja Anna Hyppönen maahanmuuttovirastosta.
Henkilö voidaan rikosten perusteella karkottaa maasta.


Aiheesta lisää tiistain Etelä-Suomen Sanomissa.