sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Turun Sanomat: Perussuomalaisten vaaliohjelma rinnastetaan natsien puolueohjelmaan Youtube-videossa

Turun Sanomat: Perussuomalaisten vaaliohjelma rinnastetaan natsien puolueohjelmaan Youtube-videossa 27.2.2011
Ilta-Sanomat: Uusi natsivideo tyrmistytti persut: "Rajojamme koetellaan" 28.2.2011

Youtube-verkkopalveluun ladatussa videossa rinnastetaan perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma natsien puolueohjelmaan. Alle kahden minuutin videossa esitellään vuorotellen kohtia perussuomalaisen perjantaina esitellystä ohjelmasta ja kansallissosialistisen puolueen vuonna 1920 julkaistusta ohjelmasta.

Videolla on esimerkiksi lainaus perussuomalaisten ohjelmasta: ”maahanmuuttopolitiikan perustana on se, että suomalaisten on voitava aina itse päättää, millä ehdoilla ulkomaalainen voi tulla maahamme ja oleskella maassamme”.

Sen jälkeen natsien puolueohjelmasta lainataan suomennettu kohta: ”jokainen ihminen, joka ei ole valtion kansalainen, saa asua Saksassa vain vieraana ja muukalaislainsäädännön alaisena.”

Maahanmuuttopolitiikan lisäksi videolla vertaillaan koululiikunnan lisäämisvaatimuksia sekä kulttuuriesityksen tukea. Perussuomalaisten vaatimus suomalaisen kulttuuriperinnön tukemisesta postmodernin nykytaiteen sijaan rinnastetaan natsien vaatimukseen laeista, jotka kieltäisivät sellaiset taidesuuntaukset, joilla on tuhoava vaikutus kansalliseen elämään.

Videon tekijän tai sen verkkoon ladanneen henkilön nimi ei ole tiedossa. Perussuomalaiset rinnastettiin natseihin myös viime kuussa, kun Youtubeen ladattiin Hitler-parodia. Siinä mainostettiin vihreiden kansanedustajaehdokasta Jukka Relanderia ja rinnastettiin perussuomalaisen puheenjohtaja Timo Soini Adolf Hitleriin.

____________________________________________

Ilta-Sanomat: Uusi natsivideo tyrmistytti persut: "Rajojamme koetellaan"

Youtubeen ilmestynyt video, jossa Perussuomalaisten vaaliohjelmaa verrataan natsien puolueohjelmaan, närkästyttää puoluetta.
Kyseessä on jo toinen natsiviittauksia sisältävä vaalivideo; aiemmin Youtubeen ilmaantui uudelleen tekstitetty kohtaus Perikato-elokuvasta.

- Olen nähnyt molemmat videot ja totta kai pidämme niitä mauttomina, tuomitsee perussuomalaisten varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala.

Saarakkala pitää videoita huonona pilana.

- Niin kauan kuin kukaan ei omalla nimellään tällaista väitä, tämä on mielestäni enemmän pilailua kuin vakavasti otettavaa.

Saarakkalan mukaan ainakaan toistaiseksi ei ole aikomusta selvittää videoiden alkuperää.

- Emme ole sellaista pohtineet. Toki meillä on valmiuksia, jos tämäntyyppinen toiminta jatkuu ja rajojamme koetellaan. Jossakin kohtaa rajat tulevat vastaan.

Tuoreimpaan videoon on kirjoitettu muun muassa ote perussuomalaisten vaaliohjelmasta, joka liittyy maahanmuuttopolitiikkaan:

- Maahanmuuttopolitiikan perustana on se, että suomalaisten on voitava aina itse päättää, millä ehdoilla ulkomaalainen voi tulla maahamme ja oleskella maassamme.

Natsien vaaliohjelmasta on lainattu seuraava ote:

- Jokainen ihminen, joka ei ole valtion kansalainen, saa asua Saksassa vain vieraana ja muukalaislainsäädännön alaisena.