perjantai 25. helmikuuta 2011

HS: Perussuomalaiset sijoittaisivat työttömät maahanmuuttajat syrjäseuduille

Helsingin Sanomat: Perussuomalaiset sijoittaisivat työttömät maahanmuuttajat syrjäseuduille 25.2.2011

Perussuomalaiset rp:n eduskuntavaaliohjelma (pdf)

Perussuomalaiset sijoittaisivat työttömät maahanmuuttajat alueille, joilla asunnot ovat halvimpia. Puolueen tänään julkaistussa vaaliohjelmassa todetaan, ettei näitä ihmisiä ole järkevää asuttaa verovaroilla kaupunkeihin, joissa asumisen hinta on kaikkein korkein.

Edullisille seuduille asutetut kiintiöpakolaiset ja turvapaikanhakijat saisivat perussuomalaisten mielestä muuttaa keskeisemmille alueille sitten, kun he pystyvät vastaamaan asuntomenoistaan itse. Kantaväestölle vastaavia rajoituksia ei esitetä.

Halvimmat oikotie.fi-palvelusta löytyvät perheasunnot sijaitsevat Kajaanissa, Leppävirralla ja Varkaudessa.

---

Helsingin Sanomat: "Tervettä kansallisylpeyttä" kouluihin

Perussuomalaiset on eduskuntavaaliohjelmansa mukaan "kansallismielinen ja kristillissosiaalinen puolue". Puolue painottaa yhteistä kansallista identiteettiä.

Siitä on vaaliohjelman mukaan monia hyötyjä, sillä se "edistää myös kansalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka on koko yhteiskuntasopimuksen perusta, ja epäitsekkyyden ja lähimmäisenrakkauden turva".

Yhtenäisellä kansakunnalla on myös suurempi oikeus päättää ihmisten asioista kuin EU:n kaltaisilla ylikansallisilla elimillä.

"Perussuomalaiset haluavat puolustaa suomalaisten omaa kansansuvereniteettia, joka merkitsee sitä, että vain ja yksinomaan kansalla, joka muodostaa oman, muista kansoista erillisen kansakunnan, on ikuinen ja rajoittamaton oikeus päättää aina vapaasti ja itsenäisesti kaikista omista asioistaan."

Mitä suomalaisuus on, tai kuka sen määrittelee, ei käy ilmi ohjelmasta. Sen sijaan ohjelmassa kerrotaan, että terveen kansallisylpeyden ylläpito on huomioitava kouluopetuksessa.

Kulttuuripolitiikan saralla on tärkeää, että suomen kieltä ja suomalaista taidetta arvostetaan. Ei tosin kaikkea taidetta.

"Valtion myöntämiä kulttuuritukirahoja on ohjattava siten, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernit kokeilut sen sijaan olisi syytä jättää taloudellisesti yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle."

Suositeltavista taiteilijoista perussuomalaiset mainitsevat nimeltä Albert Edelfeltin, Akseli Gallén-Kallelan ja Jean Sibeliuksen. He puhuivat äidinkielenään ruotsia.
________________________________________________

YLE Uutiset: Perussuomalaisten vaaliohjelma: Suurituloisille lisää veroja

Perussuomalaiset ovat julkistaneet vaaliohjelmansa. Puolue korottaisi ylimpien ansiotuloveroluokkien verotusta, mutta pitäisi keski- ja pienituloisten verotuksen nykyisellä tasolla. Suomen EU-jäsenyyttä ei pitäisi mainita perustuslaissa, ja puolue vaatii oleskeluluvan saaneiden sosiaalietuuksien leikkaamista.

Pääomaveron puolue nostaisi 28:sta 30:een prosenttiin. Eduskuntavaaliohjelman mukaan henkilökohtaisten pääomatulojen verotuksen pitäisi olla progressiivista eli tulojen mukaan kiristyvää. Puolue palauttaisi myös varallisuusveron takaisin. Arvonlisäverotusta ja energiaveroja perussuomalaiset eivät kiristäisi. Alkoholin verotusta voidaan puoluen mielestä nostaa ja tupakkatuotteiden verotus pitää korkealla tasolla.

Paha EMU

Perussuomalaiset torjuvat Suomen EU-jäsenyyden maininnan Suomen perustuslaissa. Yhtenä perusteluna on se, että maininta antaisi Suomen EU-jäsenyydelle perustuslain suojan.

Vaaliohjelma ei kuitenkaan suoraan vaadi Suomen eroamista Euroopan unionista. Sen sijaan ohjelma korostaa perussuomalaisten EU-kriittisyyttä ja vaatii aatteellista keskustelua unionista.

Puolue vastustaa liittovaltiokehitystä ja huutia saa eritoten rahaliitto EMU. Kreikan ja Irlannin kriiseihin viitaten ohjelma vaatii sääntörikkojien erottamista talous- ja rahaliitto EMU:sta välittömästi. Puolue myös vastustaa Turkin EU-jäsenyyttä.

NATOsta kansanäänestys

Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa osiossa perussuomalaiset torjuvat Suomen NATO-jäsenyyden. Jos hallitus joskus kuitenkin tekee jäsenyydestä esityksen, täytyy siitä järjestää kansanäänestys.

Perussuomalaiset puoltavat varusmiesarmeijaa ja olisivat valmiita ensi vaalikaudella nostamaan maltillisesti puolustusmäärärahoja. Sotilaalliseen kriisinhallintaan sen sijaan ei pitäisi käyttää suomalaisvaroja.

Kehitysmäärärahoja perussuomalaiset leikkaisivat 200 miljoonalla eurolla.

Maassa maan tavalla

Maahanmuuttopolitiikassaan perussuomalaiset lähtevät siitä, että suomalaisten pitää itse päättää, millä ehdoilla ulkomaalainen voi tulla maahan ja oleskella täällä.

Sellaisen työperäisen maahanmuuton, jossa ei noudateta suomalaisia työehtoja ja lakeja eikä makseta veroja Suomeen, puolue torjuu jyrkästi.

"Maassa maan tavalla", on perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikan kulmakivi. Tällä puolue tarkoittaa Suomen lakien ja kulttuurinormien hyväksymistä ja noudattamista.

Perussuomalaiset vaativat ei-työperäisen - tai työperättömän, kuten vaaliohjelmassa sanotaan - maahanmuuton hillitsemistä ja oleskeluluvan saaneiden sosiaalietuisuuksien leikkaamista.

Kiintiöpakolaisten määrä on puolueen mukaan sopeutettava talouden tilanteeseen: jos julkisia menoja ja palveluja leikataan, myös pakolaiskiintiötä on leikattava.

________________________________________________

Helsingin Uutiset: Persujen vaalitoimisto tuli etnokadulle

Suomalaisen maahanmuuttopolitiikan julkiseen keskusteluun osaltaan nostaneiden Perussuomalaisten Helsingin piiriyhdistyksen vaalitoimisto sijaitsee yhdellä Suomen monikulttuurisimmista kadunpätkistä.

Hämeentien alkupäässä Hakaniemessä on lähemmäs kymmenen etnisten elintarvikkeiden myymälää. Lisäksi löytyy maahanmuuttajien käyttämiä, kaukopuhelupalveluja tarjoavia yrityksiä ja rahan lähettämisen ulkomaille mahdollistava money transfer -palvelu.

–Tuo tila oli sopivasti vapautunut vuokrattavaksi, kun etsimme vaalitoimistollemme tilaa. Siinä oli ennen kampaamo, Helsingin Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Erja Kouvo kertoo.

Kouvo korostaa , etteivät perussuomalaiset maahanmuuttajiin mitenkään kielteisesti suhtaudu.

–Hyvä että ihmiset yrittävät ja työskentelevät naapuruston yrityksissä. Vieressämmekin on intialainen ravintola.

Vaalitoimisto toimii tukikohtana eduskuntavaaliehdokkaille ja puolueväelle.

–Siellä järjestetään erilaisia tilaisuuksia, kokouksia, koulutusta ja mitä kukakin nyt keksii, Kouvo kuvailee.

Hän pitää paikkaa hyvänä liikenneyhteyksien suhteen.

–Voisihan tila olla vielä paremmallakin paikalla, jos rahaa vuokrakuluihin löytyisi enemmän.

Perussuomalaisten vaalitoimistoviritykset Helsingissä eivät lähteneet käyntiin aivan nappiin: YLE Uutiset kertoi 17. tammikuuta, että kolmen persujen Helsingin vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaan yhteinen, oma vaalitoimisto joutui lähtemään lainaksi saadusta tilasta Mechelininkadulta.

Vaalitoimistoksi muutetun liiketilan omistaja Svenska litteratursällskapet i Finland -yhdistys ilmoitti häätämisen syyksi sen, ettei sille oltu ilmoitettu tilan käytöstä vaalitoimistona.

___________________________________

Keskisuomalainen/STT: Vihreät oudoksuvat perussuomalaisten linjauksia

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki kummastelee perussuomalaisten halua sijoittaa työttömät maahanmuuttajat syrjäseuduille.

Sinnemäki luonnehtii perussuomalaisten näkemystä oudoksi ja epärealistiseksi.

– Suomessa ei ole sellaista traditiota, että me pakkosiirtäisimme ihmisiä. Elämä meillä täällä perustuu siihen, että ihmiset valitsevat itse asuinpaikkansa ja etsivät työtä sieltä, mistä sitä parhaiten löytää, Sinnemäki sanoi perjantaina STT:lle Iisalmessa kiirehtiessään puoluehallituksen kokoukseen.

Perussuomalaisten vaaliohjelman mukaan työttömiä maahanmuuttajia ei ole järkevää asuttaa verovaroilla kaupunkeihin, joissa asumisen hinta on korkein. Puolueen mielestä kiintiöpakopakolaisille ja turvapaikanhakijoille pitäisi osoittaa asunto edullisilta alueilta. He olisivat vapaita muuttamaan uuteen osoitteeseen, kun pystyvät vastaamaan itse asuntomenoistaan.

__________________________________

Savon Sanomat: Liikaa vastenmielisiä ja haitallisia ehdotuksia

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki aloitti puheensa lauantaina ilmoittamalla, ettei käy perussuomalaisten vaaliohjelman kimppuun, vaikka kuulijat sitä ehkä odottavatkin.

– Ohjelmassa on liikaa yksityiskohtia ja ehdotuksia, jotka ovat Suomella haitallisia ja vihreille vastenmielisiä, hän kuittasi perussuomalaisten perjantaina julkistaman ohjelman.

Sinnemäki piti puheensa vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa, joka on meneillään hotelli Artoksessa Iisalmessa.

Hänen mukaansa seuraavaan hallitusohjelmaan kirjataan niin sanotun onnellisuusmittarin käyttöönotto, jos vihreät ovat mukana hallituksessa.