torstai 17. helmikuuta 2011

Aamulehti: Astrid Thors lähti kukkahattutaistoon

Aamulehti: Astrid Thors lähti kukkahattutaistoon 17.2.2011

Rasismin vastustajat käyvät vaalien alla taisteluun maahanmuuttokriitikoiden omilla aseilla. Netissä pyörii jo parikin tempausta, jolla kukkahattutädin leima aiotaan muuttaa positiiviseksi.

Osoitteeseen www.kukkahattutati.com on perustettu palvelu, jonne kaikki itsensä kukkahattutädiksi tuntevat voivat lähettää oman kukkahattukuvansa. Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (rkp) lisäsi oman kuvansa palveluun tiistaina. Ministerin esikunnasta vahvistetaan, ettei kyse ole photoshoppauksesta tai muusta huijauksesta.

– Meillä on ollut tempaus tiedossa jo vähän aikaa. Ajateltiin, että tämä on sellaista mitä haluamme tukea, erityisavustaja Mikaela Grönqvist kertoi torstaina.

Taistelu kukkahattutermin herruudesta leviää myös Facebookissa, jossa on käynnistetty tempaus nimeltään Kukkahattukeskiviikko 6.4.2011. Tarkoituksena on, että ihmiset panisivat ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä päähänsä kukkahatun merkiksi siitä, että kannattavat tasa-arvoa.

Kukkahattusodan taustoista kertoo tarkemmin Alma Median lehtien yhteinen Vaali-Henkan blogi.

----

Vaali-Henkka: Kukkahatut käyvät vastaiskuun!

Rasismin vastustajat ovat parhaillaan kaappaamassa maahanmuuttokriitikoilta heidän lempisanaansa kukkahattutätiä. Taistelua käydään jo ainakin kahdella rintamalla.

Osoitteeseen www.kukkahattutati.com on perustettu palvelu, jonne kaikki itsensä kukkahattutädiksi tuntevat voivat lähettää oman kukkahattukuvansa. Palvelun taustalla ovat opiskelijat Ninni Luhtasaari ja Jaana Ristola Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Heidän mukaansa maahanmuuttokeskustelussa kukkahatun saa päähänsä "henkilö, joka kannattaa ihmisten välistä tasa-arvoa, kyseenalaistaa rasistiset tunnekuohut ja tekee valintoja ympäristön puolesta." Kyseessä on siis opiskelijoiden mukaan jotain sellaista, mistä on syytä olla ylpeä.

Ainakin opiskelijoiden tempaus saa tukea korkealta taholta. Sotajalalle lähtenyt maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (rkp) lisäsi kukkahattuisen kuvansa palveluun tiistaina. Ministerin esikunnasta vahvistetaan, ettei kyse ole photoshoppauksesta tai muusta huijauksesta.

- Meillä on ollut tempaus tiedossa jo vähän aikaa. Ajateltiin, että tämä on sellaista mitä haluamme tukea. Astridistahan on koko ajan käytetty tätä nimikettä, niin me otetaan se kyllä vastaan, erityisavustaja Mikaela Grönqvist kertoi torstaina Vaali-Henkalle.

Taistelu kukkahattutermin herruudesta leviää myös Facebookissa. Turun vihreisiin kuuluva Katri Sarlund on käynnistänyt tempauksen nimeltään Kukkahattukeskiviikko 6.4.2011. Tarkoituksena on, että ihmiset haistattaisivat maahanmuuttokriitikoille kukkasen pistämällä ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä päähänsä kukkahatun tasa-arvon merkiksi. Jo lähes 3000 ihmistä on ilmoittanut osallistuvansa tempaukseen.

http://www.kukkahattutati.com/
http://www.kukkahattutati.com/images/AstridThors15.2.2011.jpg
https://www.facebook.com/event.php?eid=104459182965459&ref=ts