keskiviikko 16. helmikuuta 2011

YLE: Seinäjoki vastaanottamassa lisää pakolaisia

YLE Uutiset: Seinäjoki vastaanottamassa lisää pakolaisia 16.2.2011

Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää, että kuluvan kevään aikana otettaisiin vastaan 12 henkilön ryhmä myanmarilaispakolaisia. Tällä hetkellä Seinäjoella on kotoutumisen piirissä 34 pakolaista.

Seinäjoen kaupunki on ottamassa vastaan myanmarilaispakolaisia. Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus esittää kaupungille kiintiöpakolaisten vastaanottamista Sri Lankasta ja Myanmarista.

Sosiaali- ja terveyslautakunta näkee tarkoituksenmukaisena ottaa vastaan myanmarilaiset, koska Seinäjoella on jo entuudestaan noin 50 henkilön myanmarilaisyhteisö. Edelliset ryhmät saapuivat Seinäjoelle vuosina 2006 ja 2009.

Seinäjoen kaupungin pakolaishuollossa työskentelee yksi pakolaiskuraattori ja osa-aikaisena kotihoidon työntekijä, jonka työpanosta voidaan lisätä. Resurssien puitteissa myanmarilaisryhmä on mahdollista ottaa vastaan kuluvan kevään aikana.

Kiintiöpakolaisilla on oikeus kolmen vuoden kotoutumiseen, ja tällä hetkellä Seinäjoella on 34 pakolaista kotoutumisen piirissä. Kaiken kaikkiaan Seinäjoelle on tullut noin 120 pakolaista vuosina 1993 - 2009.