maanantai 28. helmikuuta 2011

Juho Eerola: Monikulttuurisuus köyhdyttää kansakuntaa

Kymen Sanomat, mielipide: Juho Eerola: Monikulttuurisuus köyhdyttää kansakuntaa 28.2.2011

Juha Willman väitti (Lukijat 15.2.), että suurimmat syyt Kotkaan suuntautuvalle maahanmuutolle ovat alkuperämaiden sotatila ja nälänhätä. Tämä väite ei ole totta, sillä vuosien saatossa eniten maahanmuuttoa tänne on suuntautunut perhesyiden ja ammatin kautta. Vaikka näihinkin tekijöihin perustuvaan maahanmuuttoon liittyy paljon vilppiä, ei monikulttuurisuuteen kytkeytyviä ongelmia tällaisissa tapauksissa juuri synny.

On kuitenkin totta, että erilaisiin sosiaalisiin syihin pohjautuva maahanmuutto on koko ajan kasvussa, vaikka alkuperämaan nälänhätä ja sotatila eivät periaatteessa turvapaikkaan riittäisikään. Maailmassa on satoja miljoonia ihmisiä, jotka elävät joko sotatila-, tai nälänhätäalueilla. Pitäisikö heidät kaikki nyt sitten majoittaa Suomeen ja Kotkaan monikulttuurisuutta ylläpitämään? Etenkin, kun sekä sotatila että nälänhätä ovat monesti itse aiheutettuja.

Kun tarkastelemme maita, joista tätä sosiaalista siirtolaisuutta Suomeen tulee, voimme todeta kaikkien lähtömaiden olevan monikulttuurisia. Uskontojen, etnisten ryhmien ja eri kielialueiden mosaiikki on arkipäivää niin Afganistanissa, Irakissa kuin useimmissa Afrikan maissakin. Maailman menestyneimpiä valtioita lähes kaikilla hyvinvointimittareilla mitaten ovat mahdollisimman yhtenäiset kansallisvaltiot.

Willmanin mukaan Suomessa on uskonnon vapaus. Tämä pitää paikkansa ja mielestäni valtiovallan onkin turvattava jokaiselle oikeus harjoittaa omaa uskontoaan. Tätä ei kuitenkaan saa tehdä valtaväestön kustannuksella. Esimerkiksi muslimien omia uimahallivuoroja ei missään tapauksessa tule hyväksyä.

Willman moitti perussuomalaisia siitä, että perussuomalaiset juuri vaalien alla pyrkivät syyllistämään ongelmistamme maahanmuuttajia. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä kyllä minä olen vastaavia kannanottoja huomannut ja kirjoittanut vaalien välilläkin. Siinä Willman kuitenkin on oikeassa, että vallitseva tilanne ei ole pakolaisten, vaan eduskunnan ja muiden hallitsevien tahojen vika.

Juho S.A. Eerola (ps.)

Kotka