perjantai 18. helmikuuta 2011

Kymen Sanomat: Pehmeän pitää olla nyt kova

Kymen Sanomat: Pehmeän pitää olla nyt kova 18.2.2011

Juho Eerola saapuu ehdokashaastatteluun kolmevuotiaan tyttärensä pandanallen Ikkän kanssa. Panda kuvaa Eerolan mielestä häntä hyvin monelta kantilta.

— Se on mustavalkoinen niin kuin minun maailmankuvani. Se on ulkonaisesti pehmeä, niin kuin minäkin koen olevani ihmisenä, mutta muuten kova, mitä aika poliitikolta nyt vaatii.

Pandan uhanalaisuuden Eerola kuittaa sillä, että hänkin koki pitkään perussuomalaisena olevansa viimeinen mohikaani, kunnes niitä nyt on alkanut pulpahdella esiin.

Pandan yksipuolista bamburavintoa perussuomalaisten kaakkoissuomalaiseen kärkiehdokkaisiin lukeutuva Eerola ei lähde itseensä sovittamaan.

Hakemattakin tulee mieleen, että maahanmuutto on ollut Juho Eerolalle ja perussuomalaisille poliittista ravintoa. Politiikan palo ja verkostot muualle maahan alkoivat syntyä maahanmuuttokriittisissä Hommafoorumissa ja Suomen sisussa. Näistä yhteyksistä on peräisin yhteys perussuomalaisten helsinkiläiseen kärkiehdokkaaseen Jussi Halla-ahoon, jonka suosituslistalle kotkalaisehdokas on päässyt suitsimaan ”kukkahattutätien” valtaa politiikasta.

Keitä nämä kukkahattutädit ovat, jotka pitää saada pois politiikasta?

— Rkp:läisiä, vihreitä ja vasemmistolaisia maailmanparantajia, jotka vastaavat väärästä maahanmuuttajapolitiikasta, Eerola sanoo.

Persujen nousuhuumassa Juho Eerola sovittaa puoluettaan hallitukseen, josta kukkahattutätejä ei löydy.

— Hallituspuolueena kokoomus on ollut hyvä leipomaan kakkuja, mutta jakanut sen epätasaisesti. Demarien kakku on jäänyt pienemmäksi, mutta se on jaettu tasaisemmin. Kun perussuomalaiset lähtevät kokoomuksen ja SDP:n kanssa hallitukseen saadaan aikaan suuri kakku, joka jaetaan tasaisesti.

Juttusarjassa esitellään eteläkymenlaaksolaiset kansanedustajaehdokkaat.

Juho Eerola (ps.)

- 35-vuotias maahanmuuttotyöntekijä ja ravintolayrittäjä Kotkasta.
- Kansanedustajaehdokkaana toista kertaa. Vuonna 2007 perussuomalaisten kolmonen Kymessä 981 äänellä.
- Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen.
- Kotkan perussuomalaisten puheenjohtaja, puolueen Kymen piirin varapuheenjohtaja.
- Kahden lapsen isä.