maanantai 21. helmikuuta 2011

Verkkouutiset: "Sharia-lain osittainenkin käyttöönotto Suomessa torjuttava"

Verkkouutiset: "Sharia-lain osittainenkin käyttöönotto Suomessa torjuttava" 21.2.2011

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen torjuu ehdottomasti islamilaisen sharia-lain osittaisenkin käyttöönoton Suomessa.

Räsänen sanoi maanantaina Lahdessa, että oman kulttuurisen identiteetin säilyminen tukee kotoutumista. Siksi maahanmuuttajien mahdollisuuksia oman kulttuurin ja kielen ylläpitämiseen on tuettava esimerkiksi kertomalla mahdollisuuksista käyttää julkisia tiloja.

Maahanmuuttajien kulttuurista tulee kuitenkin Räsäsen mukaan hyväksyä ainoastaan ne osat, jotka ovat sopusoinnussa lainsäädäntömme kanssa.

- Jo kotouttamisvaiheessa on kerrottava ymmärrettävällä tavalla esimerkiksi sukupuolten välisestä tasa-arvosta sekä naisille että miehille, hän sanoi.

Hän huomautti, että paineita kulttuurisiin muutoksiin syntyy maahanmuuttajien määrän lisääntyessä.

- Pidän ehdottomasti torjuttavana esimerkiksi ajatusta islamilaisen sharia-lain osittaisestakin käyttöönotosta. Sharia-laki on kokonaisuus, johon kuuluvat kivitykset, ruoskinnat ja varkaiden kädenkatkaisu. Rinnakkaisten yhteiskuntajärjestysten syntymistä tulee välttää viimeiseen asti, Räsänen painotti.

Hänen mukaansa suomalaisten on kasvettava muualta muuttaneiden ihmisten hyväksymisessä luopumatta omien perinteiden ja arvojen kunnioittamisesta.

- Maamme kulttuuri, arvot ja moraali perustuvat kristilliselle etiikalle ja niistä on pidettävä kiinni alkaen kotien, päiväkotien ja koulujen kasvatustyöstä. Omien juurien tunteminen ja arvostaminen antavat pohjan, jolta voi kohdata muualta muuttaneita ihmisiä, Räsänen sanoi.