perjantai 8. elokuuta 2014

HS: Ulkomaalaisille miehille riittää Suomessa vientiä – "Vein ainakin yhden naisen viikossa luokseni jatkoille"

Helsingin Sanomat: Ulkomaalaisille miehille riittää Suomessa vientiä – "Vein ainakin yhden naisen viikossa luokseni jatkoille" 8.8.2014
Ilta-Sanomat: Tämän takia ei kannata valita ulkomaalaista miestä
Ilta-Sanomat: Näinkö heikkona suomalaisnaiset ovat ulkomaalaisiin? Nyt puhuu eteläafrikkalainen Thomas
Ilta-Sanomat: Tämänkö takia suomalaismiehet eivät kelpaa naisille?
Iltalehti: Miksi ulkomaalainen kiinnostaa? 11.8.2014
Ilta-Sanomat: Tämän takia naiset valitsevat ulkomaalaisen miehen: "Paljon komeampia kuin verkkarihousuiset, hikiset Suomi-äijät" 12.8.2014

Ulkomaalaisilla miehillä on vientiä etenkin pääkaupunkiseudulla ja suurissa yliopistokaupungeissa. Niissä on Väestöliiton erikoistutkijan Minna Säävälän mukaan paljon nuoria naisia, joilla on hankaluuksia löytää suomalaisista miehistä sopivia kumppaniehdokkaita.

"Nuorissa sukupolvissa alkaa olla se ongelma, että naiset alkavat olla koulutetumpia kuin miehet ja vastaavasti koulutettujen miehien löytyminen on vaikeaa. Ulkomaalaisista heitä löytyy."

Kysynnän pystyy havaitsemaan myös avioliittotilastoista. Pari–kolmekymppiset naiset solmivat avioliittoja ulkomaisten miesten kanssa paljon enemmän kuin suomalaiset miehet ulkomaisten naisten kanssa. Nuorten naisten avioliitot ulkomaalaisten miesten kanssa ovat lisääntyneet tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

[...]