perjantai 22. elokuuta 2014

Yle: Thaimaan suurlähettiläs tapaa marjanpoimijoita Ristijärvellä

Yle: Thaimaan suurlähettiläs tapaa marjanpoimijoita Ristijärvellä 22.8.2014

Thaimaan suurlähettiläs vierailee viikonloppuna Ristijärvellä Kainuussa. Suurlähettilään on tarkoitus tavata marjanpoimijoita ja tutustua heidän työhönsä marjasesongin pyörteissä. Toiveissa on saada kunnanjohtaja ja suurlähettiläs poimimaan kilpaa marjoja samalle marjamättäälle.

Thaimaan suurlähettiläs Rachanant Thananant vierailee viikonloppuna Ristijärvellä Kainuussa. Marjayritys Scandinavian Berry isännöi epämuodollista vierailua yhdessä Ristijärven kunnan kanssa. Tarkoituksena on esitellä suurlähettiläälle thaimaalaisten poimijoiden arkea marjasesongin keskellä. Ristijärven kunnanjohtaja Raija Potila iloitsee suurlähettilään vierailusta.

– Kiinnostava ja yllättävä asia. Olemme olleet alusta asti innostuneena vastaanottamassa häntä, sanoo Ristijärven kunnanjohtaja Raija Potila.

Potilan mukaan suurlähettiläs lähtee marjanpoimijoiden kanssa marjastamaan varhain sunnuntaiaamuna. Iltapäivällä kunnanjohtaja esittelee Ristijärven maisemia ja elinkeinoelämää. Potilan mukaan yhteinen sävel löytyy ainakin maanviljelystä, sillä thaimaalaiset poimijat ovat hänen mukaansa kiinnostuneita suomalaisesta maanviljelykulttuurista. Bussikierroksen päätteeksi on maatilavierailu.

– Olisi hyvä, että löydetään toinenkin yhteinen asia kuin marjanpoiminta. Thaimaalaisia ei tule nähdä vain marjanpoimijoina, sillä heillä on erilaisia taustoja kotimaassa. Monet poimijat ovat maanviljelijöitä ja heitä kiinnostaa suomalainen maanviljely, sanoo kunnanjohtaja Raija Potila.

Kunnanjohtaja ja suurlähettiläs kilpaa marjamättäällä

Marjayritys Scandinavian Berryn toiveena on ollut järjestää kunnanjohtajan ja suurlähettilään välinen leikkimielinen marjanpoimintakilpailu. Potila epäröi vielä haasteen vastaanottamista.

– Se vaatii varusteluja. En tiedä onko siihen aikaa. Thaimaalaisilla on hyvät varusteet isoon marjanpoimintaan. Suomalaiset poimivat pienillä marjanpoimureilla. Siinä saattaa jäädä toiseksi, muotoilee Ristijärven kunnanjohtaja Raija Potila.