tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kansan Uutiset: Punainen Risti kannustaa teemaviikolla: ”Ole rohkea, vastusta rasismia!”

Kansan Uutiset: Punainen Risti kannustaa teemaviikolla: ”Ole rohkea, vastusta rasismia!” 15.3.2011

Suomen punainen risti (SPR) kampanjoi ensi viikolla rasismia vastaan kouluissa, työpaikoilla, kaduilla, toreilla, busseissa ja Facebookissa.

Vapaaehtoiset järjestävät eri puolilla Suomea monenlaisia tempauksia, joilla halutaan herätellä ihmiset pohtimaan omia ennakkoluulojaan ja laittamaan rintaansa ”Vastustan rasismia” -rintamerkki. SPR jakaa eri puolilla maata myös Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia niille, jotka edistävät ihmisten yhdenvertaista kohtelua suomalaisessa yhteiskunnassa.

Punaisen ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön päällikkö Leena-Kaisa Åberg toteaa, että tämän päivän ilmapiirissä on rohkeaa vastustaa rasismia.

– Olemme ylpeitä omista vapaaehtoisistamme, jotka ottavat kantaa moniarvoisuuden puolesta tulemalla mukaan toimintaamme. Punaisen Ristin vapaaehtoistyö on yksi kanava osoittaa, että Suomessa on rasismia vastustavia ihmisiä.

Helsinki palkitaan, Facebookista tunnus

SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri palkitsee rasisminvastaisena päivänä, maanantaina 21.3. Helsingin kaupungin. Piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiaisen mukaan Helsinki on viime vuosina määrätietoisesti kehittänyt monimuotoisuuden huomioimista ja henkilöstön ymmärrystä moninaisuudesta.

– Kaupunki on mm. laatinut ohjeet virastoille ja laitoksille rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäisemiseksi kaupungin toiminnassa.

Facebookissa puolestaan voi ladata oman profiilikuvansa päälle punaisen nauhan, jossa lukee joko ”Vastustan rasismia.”, ”Jag är mot rasism.” tai ”I am against racism.”

Rasisminvastaisella viikolla 21.–27.3. Punainen Risti muistuttaa ennakkoluulojen olevan ongelmajätettä ja tarjoaa keinon luopua niistä.