tiistai 6. toukokuuta 2014

Aamuposti: Hyvinkää saa pakolaisista enemmän kuin maksaa

Aamuposti: Hyvinkää saa pakolaisista enemmän kuin maksaa 7.5.2014

Hyvinkään kaupunki tienasi viime vuonna 80 000 euroa ottamalla pakolaisia. Hyvinkään niin sanotun pakolaisbudjetin menot olivat viime vuonna 185 000 euroa ja tulot 265 000 euroa.

Tuloja ovat valtion pakolaisista maksamat korvaukset. Menoja ovat kiintiöpakolaisten toimeentulotukimenot ja tulkkauskustannukset sekä puolentoista sosiaalityöntekijän palkka.

Kunta saa valtiolta jokaisesta yli 7-vuotiaasta pakolaisesta 2300 euroa vuodessa neljän vuoden ajan. Alle 7-vuotiaista kunta saa liki 7000 euroa vuodessa. Pakolaisten toimeentulotukimenot valtio korvaa kolmen vuoden ajan. Lisäksi voi tulla korvauksia lastensuojelukuluista ja suurista terveydenhuollon menoista enintään kymmenen vuoden ajan.

Hyvinkään pakolaistilinpäätös on ollut viime vuosina pääasiassa plusmerkkinen. Nyt tehtyä selvitystä esitti Taisto Orre (Muutos 2011) valtuustoaloitteessaan viime marraskuussa. Aloitteen allekirjoitti 30 muuta valtuutettua.

Orre viittasi Lieksaan, joka on laatinut pakolaisbudjetin. Myös Lieksan pakolaisbudjetti on ollut viime vuosina plussalla.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.