torstai 1. toukokuuta 2014

Länsi-Savo: Halla-aho: Euroopan unioni ei ole läpeensä mätä

Länsi-Savo: Halla-aho: Euroopan unioni ei ole läpeensä mätä 1.5.2014

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas, kansanedustaja Jussi Halla-aho sanoi vappupuheessaan Mikkelissä, että Suomen on nykyistä pontevammin varjeltava omaa kansallista etuaan ja päätöksentekosuvereniteettiaan suhteessa Euroopan unioniin.

– Suomalaisuus ja eurooppalaisuus eivät ole ristiriidassa keskenään. On eurooppalaisia intressejä, joita kannattaa pyrkiä edistämään yhdessä, mutta on myös puhtaasti suomalaisia intressejä, joita Suomen pitää puolustaa, koska ketään muuta ne eivät kiinnosta, Halla-aho sanoi.

- Euroopan unioni ei ole läpeensä mätä, Halla-aho sanoi,

Halla-aho totesi, että myös perussuomalaisten mielestä Euroopalla on tämän päivän maailmassa yhteisiä ongelmia, joihin ei voida vastata pelkillä kansallisilla toimilla.

– Keskeisin niistä on eurooppalaisen työn ja tuotannon tulevaisuus globaalissa kilpailussa. Tuottava työ karkaa ja on jo suurelta osin karannut halvempien tuotantokustannusten maihin, etenkin Aasiaan.

Halla-ahon mukaan integraatio ja ylikansalliset toimenpiteet voivat olla työpaikkojen säilyttämiseen ratkaisu, tai ne voivat olla osa ongelmaa.

– EU voi olla osa ratkaisua, jos sen puitteissa pystytään luomaan yhteiset ja tiukat pelisäännöt maahanmuutolle ja toimiva ulkorajavalvonta.

– Integraatio on osa ongelmaa, jos Eurooppa liian sinisilmäisellä ja idealistisella maahanmuuttopolitiikalla kuormittaa muutenkin rahoituskriisissä olevan julkisen sektorinsa yli sen kantokyvyn, Halla-aho sanoi.

Halla-aho sanoi, että yksi perussuomalaisten keskeisistä huolenaiheista on elintasokuilun synnyttämä siirtolaisuus Välimeren eteläpuolelta.

– Kylmä tosiasia on, että Euroopalla ei ole mitään mahdollisuuksia työllistää satojatuhansia tai miljoonia, pääosin kouluttamattomia tulijoita, eikä varsinkaan varaa tarjota heille vastikkeetonta ylläpitoa.

Halla-aho totesi, että työvoiman ja ihmisten vapaa liikkuvuus eivät olleet ongelmia siinä EU:ssa, johon Suomi liittyi vuonna 1995.

– Niistä on tullut ongelmia, koska EU ei enää koostu suunnilleen samalla kehitystasolla olevista jäsenistä. Nyt vapaa liikkuvuus on luonut kohdemaihin, kuten Suomeen, valtavat halpatyövoiman markkinat.

EU:n keskeinen ongelma Halla-ahon mukaan on legitimiteettivaje.

– Jäsenet noudattavat yhteisiä sääntöjä hyvin vaihtelevasti, mistä hyvänä esimerkkinä voidaan mainita kasvu- ja vakaussopimus. EU ei noudata omia sääntöjään, mistä karmeimpana esimerkkinä voidaan mainita Kreikan velkojen sosialisointi veronmaksajien niskoille. EU ei kunnioita demokratiaa, mistä on esimerkkinä kansanäänestysten uusiminen aina, kun niiden tulos ei miellytä. EU ei kunnioita läheisyysperiaatetta, jonka pitäisi olla lainsäädännön punainen lanka. Komissiosta on tullut generaattori, joka tuottaa sääntelyä mittaluokaltaan täysin naurettavissa asioissa.

Ongelma Halla-ahon mukaan on myös se, että Suomen osuus EU:n nettomaksajana korostuu.