keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Ilta-Sanomat: Halla-aho paheksui virolaisten työntekoa Suomessa: "Vievät palkkansa Viroon"

Ilta-Sanomat: Halla-aho paheksui virolaisten työntekoa Suomessa: "Vievät palkkansa Viroon" 13.5.2014
Ilta-Sanomat: Viron presidentti kommentoi Halla-ahon väitteitä - "He maksavat veronsa Suomeen, näin se toimi" 14.5.2014

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Jussi Halla-aho sanoi ISTV:n Taistelupari –eurovaaliväittelyssä pitävänsä virolaisten työnteon vaikutusta Suomelle negatiivisena.

Tiistai-iltana Sanomatalon Mediatorilla käydyssä väittelyssä eurovaaliehdokkaat Jussi Halla-aho (ps) ja Anni Sinnemäki (vihr) väittelivät maahanmuutosta.

Väittelyn otsikkona oli: ”Pannaanko Euroopan rajat kiinni?”

Halla-aho vastasi otsikon kysymykseen, ettei rajoja tarvitse laittaa kiinni.

− Pitää erottaa vapaa liikkuvuus ja valvomaton liikkuvuus. Ongelma on, ettei pystytä estämään niiden kulkua, jotka eivät ole vapaan liikkuvuuden piirissä, Halla-aho sanoi.

Vaikka Halla-aho sanoi, ettei rajoja tarvitse laittaa kiinni, hän ei ollut innostunut myöskään työvoiman vapaasta liikkuvuudesta Euroopan unionin sisällä. Esimerkiksi hän otti Virosta Suomeen tulevat siirtotyöläiset.

− Suomenlahdella on erittäin iso elintasokuilu. Virolaiset vievät palkkansa Viroon. Kokonaisvaikutus on hyvin negatiivinen.

Mitä perussuomalaisten puoluejohtaja Timo Soini vastaa virolaisten työskentelyyn Suomessa? Soini vastaa ISTV:n Eurogrillissä keskiviikkoaamuna kello 9.

Anni Sinnemäen mielestä suljetut rajat liittyvät lähinnä totalitäärisiin valtioihin, kuten entiseen Neuvostoliittoon.

− Euroopassa tarvitaan laillisia keinoja, joilla töihin voi tulla tänne. Ihmiset ovat aina liikkuneet paremman elämän ja työn perässä, Sinnemäki sanoi.

Halla-aho vastasi Sinnemäelle, ettei koskaan aiemmin ole ollut mahdollista asettua toiseen maahan toisten ihmisten elätettäviksi. Sinnemäen mielestä taas talouskasvu vaatii lisää työvoimaa.

− Jos Helsingissä tarvitaan bussikuskia, ei auta, että Itä-Suomessa on tehtaasta työttömäksi jäänyt mies, joka ei halua edes ajaa bussia. Viron ja Suomen elintasokuilu on kaventunut ja uskon, että virolaiset tulevat tulevaisuudessa satsaamaan sosiaaliturvaansa, Sinnemäki argumentoi.

Yleisö äänesti Jussi Halla-ahon kirkkaasti Taisteluparin voittajaksi.


_____________________________________

Ilta-Sanomat: Viron presidentti kommentoi Halla-ahon väitteitä - "He maksavat veronsa Suomeen, näin se toimi" 14.5.2014

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Jussi Halla-aho sanoi tiistaina ISTV:n Taistelupari-väittelyssä, että hänen mielestään on ongelmallista, että virolaiset voivat vapaasti työskennellä Suomessa.

- Ongelma tänä päivänä on se, että kun virolaiset tai puolalaiset voivat täysin vapaasti tulla Suomeen töihin, täällä saattaa olla pienessä asunnossa kymmenen ukkoa kirjoilla, jotka tuovat eväänsä Virosta ja vievät palkkansa sinne. Niin kuin tietenkin tekevät, kun heidän perheensä asuu Virossa, Halla-aho kommentoi IS:lle tentin jälkeen.

- Vaikka he maksaisivat täysin asianmukaisesti veronsa Suomeen, loppusaldo on Suomen kannalta erittäin negatiivinen. Muun muassa sen vuoksi, että Suomi maksaa sosiaalisia tulonsiirtoja ulkomaille näiden ihmisten perheille, hän lisäsi.

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves on parhaillaan valtiovierailulla Suomessa ja hän oli aamupäivällä RadioHelsingin vieraana. Näin hän kommentoi ISTV:lle Halla-ahon väitteitä.

- He maksavat veronsa Suomeen, näin se toimi, Ilves kuittasi.