sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Ilkka: Kumpula-Natri: EU:n ruma romanipolitiikka hävettää

Ilkka: Kumpula-Natri: EU:n ruma romanipolitiikka hävettää 18.5.2014
Iltalehti: Kumpula-Natri: EU:n romanipolitiikka hävettää

Eurovaaliehdokas ja kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri sanoo, että EU:n ruma romanipolitiikka hävettää.

– Kesän koittaessa voimme katsella Romanian ja EU:n romanipolitiikan seurauksia kaduillamme. Näiden sorrettujen ihmisten ihmisoikeuksia ja elinoloja tulisi tietysti parantaa kotikonnuilla.

Kumpula-Natrin mielestä vastuunsa ovat surkeasti kantaneet sekä Romania että EU.

- Muutos parempaan tulee toteuttaa. EU-mailta on vaadittava enemmän. Lisäksi, mitäpä olisi – suomalainen sosiaalinen innovaatio: äitiyspakkaus kaikille.

____________________

Iltalehti: Kumpula-Natri: EU:n romanipolitiikka hävettää

Eurovaaliehdokas Miapetra Kumpula-Natri katsoo, että Suomessa käytävä keskustelu romanikerjäläisistä on järjetöntä.

- Nainen ja lapsi istuvat kadulla ja me keskustelemme vain siitä, että pitäisikö kerjääminen kieltää vai ei. Vähemmällä jää sen miettiminen, miksi kerjäläiset tänne ylipäätään tulevat, Kumpula-Natri sanoo.

EU:n romanipolitiikkaa Kumpula-Natri moittii surkeaksi. Romaniassa on vierailtu ja rahoitusapuakin annettu olosuhteiden parantamiseen, mutta tilanne ei ole parantunut.

Kumpula-Natrin mielestä EU:n pitäisi keskittyä elinolojen ja ihmisoikeuksien parantamiseen Romaniassa niin, ettei ihmisten tarvitsisi lähteä pakoon kurjuutta. Lisäksi rikolliseen toimintaan pitäisi puuttua kovemmilla otteilla.

- Suurin osa täällä näkyvistä kerjäläisistä on naisia. Taustalla on ihan varmasti paljon myös organisoitua toimintaa ja ihmiskauppaa. Eivät kaikki sieltä saavu tänne kerjäämään omasta tahdostaan, Kumpula-Natri sanoo.

- EU-mailta on vaadittava enemmän. Lisäksi, mitäpä olisi suomalainen sosiaalinen innovaatio: äitiyspakkaus kaikille!