sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Iltalehti: Käsilaukkuvarkauksien aalto pyyhkäisi Oulun yli

Iltalehti: Käsilaukkuvarkauksien aalto pyyhkäisi Oulun yli 18.5.2014

Oulun poliisi kaipaa vinkkejä viikonloppuna sattuneisiin käsilaukkuvarkauksiin liittyen.

Ensimmäinen varkaus sattui lauantaiaamuna kello seitsemän aikaan Lintulammentiellä Höyhtyällä, kun polkupyörällä liikkunut mies nappasi laukun kävelemässä olleen naisen kädestä. Varas oli pukeutunut tummaan nahkatakkiin ja huppariin.

Samana iltana Teuvo Pakkalankadulla Raksilassa noin 20-vuotias ulkomaalaisen näköinen mies kähvelsi laukun naisen olalta. Tummiin pukeutunut tekijä pakeni paikalta juosten.

Myös sunnuntaina yksi käsilaukku joutui vääriin käsiin, tällä kertaa polkupyörän ohjaustangolta. Kangastiellä Tuirassa puoli kolmen aikaan päivällä pyörinyt laukkuvaras kuvailtiin niin ikään ulkomaalaisen näköiseksi. Tekijä oli pienikokoinen ja tummahiuksinen.

Kaikissa tapauksissa varkaudet on toteutettu väkivaltaa käyttämättä. Poliisin mukaan varkaiden saama hyöty on jäänyt pieneksi, mutta rikoksen uhreiksi joutuneiden järkytys ja heille teosta aiheutunut vaiva ovat olleet merkittäviä.

Poliisi kaipaa havaintoja laukkuvarkauksien tekijästä tai tekijöistä. Havainnot voi osoittaa poliisin vihjepuhelimeen, jonka numero on 029 5416194.