lauantai 17. toukokuuta 2014

Suomenmaa: Sipilä: Lapsilisää tulee maksaa vain Suomessa asuville

Suomenmaa: Sipilä: Lapsilisää tulee maksaa vain Suomessa asuville 17.5.2014

Keskustan puheenjohtaja, kansanedustaja Juha Sipilä peräänkuuluttaa EU-mailta yhtenäisiä käytäntöjä siihen, miten ulkomaalaisten vierastyöläisten sosiaaliturvan käytön epäkohtiin puututaan.
Sipilän mukaan suomalaisten oikeudentajua vastaan sotii esimerkiksi se, että lapsilisiä maksetaan ulkomaille.

Sipilän mielestä tällaisten sosiaaliturvaetuuksien pitää olla asumisperusteisia eli perustua siihen, missä maassa asutaan.
-Hallitukselta odotettiin selvitystä ja ratkaisuehdotuksia näistä sosiaaliturvaan liittyvistä epäkohdista toukokuun puoliväliin mennessä, mutta mitään ei ole kuulunut, Sipilä totesi vaalitilaisuudessa Oulussa.
Kansalaisten kuuluu tietää ennen EU-vaaleja, onko hallitus korjaamassa näitä asioita, Sipilä korostaa.

EUROOPPALAISTEN vapaa mahdollisuus asettua asumaan toiseen EU-maahan on nostanut esiin oikeutetun keskustelun siitä, millaisia palveluita tai sosiaaliturvaa muuttaja tai hänen perheenjäsenensä voivat saada, Sipilä toteaa
-Tätä keskustelua käydään myös muualla Euroopassa ja se on noussut pintaan EU:n laajentumisen myötä.
Sipilän mukaan keskusta pitää tarpeellisena, että EU:n tulevan viisivuotiskauden aikana nämä sosiaaliturvasäädökset perataan ja lainsäädäntöä muutetaan.
-Monien maiden kansalaisten ongelmaksi kokemasta asiasta ei saa muodostua estettä työvoiman vapaalle liikkuvuudelle, joka on EU:n ydintä, hän sanoo.

SUOMESSA kattavaa sosiaaliturvajärjestelmää on ra­kennettu ansiokkaasti ja pitkäjänteisesti varmistamaan perusturva jokaiselle maassa asuvalle tarpeen niin vaatiessa, Sipilä katsoo.
-Keskusta puolustaa suomalaista sosiaa­liturvajärjestelmää myös EU:ssa.