perjantai 14. syyskuuta 2012

Helsingin Uutiset: Sdp:lla muita enemmän maahanmuuttaja-ehdokkaita Helsingissä

Helsingin Uutiset: Sdp:lla muita enemmän maahanmuuttaja-ehdokkaita Helsingissä 14.9.2012

Helsingin Vihreiden ehdokaslistalla on vain kaksi maahanmuuttajaa. Esimerkiksi Sdp ilmoittaa maahanmuuttajaehdokkaita olevan 12.

– En tiedä, miksi heillä on enemmän. Ehkä he ovat aktiivisesti rekrytoineet ehdokkaiksi nimenomaan maahanmuuttajia, kommentoi vihreiden vaalipäällikkö Eveliina Lindell.

– Meillä on varsinaisten maahanmuuttajien lisäksi paljon kaksikielisiä ehdokkaita ja toisen sukupolven maahanmuuttajia, jotka ovat syntyneet Suomessa. On espanjaa, venäjää, englantia, tataaria ja somalia puhuvia ehdokkaita, vaikka he ovatkin supisuomalaisia, Lindell jatkaa.

Helsingin Sosialidemokraatit ry:n toiminnanjohtaja Hanna Isbom kiistää Lindellin arvelut.

– Emme ole tietoisesti päättäneet minkä verran maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita haluamme listalle, mutta on selvää, että monimuotoisessa Helsingissä ehdokaslistakin on monimuotoinen.

– Meillä on puolueessa toimijoita monista eri taustoista. Maahanmuuttajataustaiset ehdokkaat eivät välttämättä halua olla korostetusti maahanmuuttajaehdokkaita, Hanna Isbom jatkaa.

Kokoomuksen kuntavaalien ehdokaslistalla on Helsingissä kahdeksan ulkomailla syntynyttä maahanmuuttajaa.

Vaikka se on vähemmän kuin toisella suurella puolueella, Sdp:llä, on Kokoomus tyytyväinen lukumäärään.

– Me emme ole asettaneet tavoitetta, että jotakin tiettyä määrää maahanmuuttajia lähdettäisiin hakemaan ehdokkaaksi. Onneksemme meidän ehdokaslistallemme haki paljon hyviä maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, joten heitä oli myös helppo valita listalle, sanoo Helsingin Kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen.

Pesosen mukaan maahanmuuttajia pyrki Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi enemmänkin.

– Maahanmuuttajaehdokkaiden määrää olisi ollut helppo kasvattaa, mutta katsoimme, että meillä on nyt erinomainen kahdeksikko ehdokkaana.