torstai 27. syyskuuta 2012

Iltalehti: Stiller puolustaa Imagessa ympärileikkauksia

Iltalehti: Stiller puolustaa Imagessa ympärileikkauksia 27.9.2012
Image 9/2012: Esinahkaa ei jätetä

Konkaritoimittaja Ruben Stiller ottaa voimakkaasti kantaa poikien ympärileikkausten puolesta Imagen kolumnissaan.

Imagen tuoreimman numeron kolumnissaan Ruben Stiller moittii uskonnollisista ja kulttuurillisista syistä tehtyjen ympärileikkausten vastustajia kovasanaisesti. Kyytiä saavat niin Suomen "suvaitsevaisto", perussuomalaisten Jussi Halla-aho kuin Sexpo-säätiö.

- (Sexpo-säätiön) propagandassa muslimit ja juutalaiset leimataan silpomiskulttuurin edustajiksi. On aivan selvää, että järjestö ruokkii retoriikallaan mielikuvaa omia lapsiaan sadistisesti pahoinpitelevistä juutalais- ja muslimivanhemmista, Stiller kirjoittaa.

- Ympärileikattu penis näyttää olevan mainio peliväline. Rasistit ja suvaitsevaisto kiihottuvat siitä tasavertaisesti, ja samalla saadaan kivasti peilattua enemmistökulttuurin paremmuutta juutalaisten ja muslimien primitiivisiin silpomiskulttuureihin.

Poliitikoista Stiller ryöpyttää erityisesti Vihreän miesliikkeen puheenjohtajaa Jukka Relanderia.

- Jukkis on päättänyt pelastaa juutalaiset ja muslimit itseltään. Suomen rajojen ulkopuolella Jukkista odottaa painajainen, koska noin kolmannes maailman miehistä on ympärileikattu.

Suomessa ei lakia

Stillerin mukaan kriitikot yrittävät seksuaalisen tasavertaisuuden ja suvaitsevaisuuden nimissä "sivistää villit juutalaiset ja muslimit". Samalla he sivuuttavat myönteiset näkemykset poikien ympärileikkauksesta. Näistä Stiller mainitsee USA:n lastenlääkärijärjestön (American Academy of Pediatrics) kannanoton, joka suhtautuu ympärileikkaukseen "varsin myönteisesti". Myös Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee Afrikassa ympärileikkauksia hiv-tartuntojen ehkäisyyn, Stiller kirjoittaa.

Suomessa ei toistaiseksi ole lainsäädäntöä kulttuurillisista tai uskonnollisista syistä tehdyistä poikien ympärileikkauksista. Poliisi on kuitenkin tutkinut ympärileikkauksia törkeinä pahoinpitelyinä rikoslain nojalla. Viime maaliskuussa Helsingin käräjäoikeus tuomitsi asianmukaisesti ympärileikatun poikavauvan isän sakkorangaistukseen pahoinpitelystä.

Sexpo-säätiön projektikoordinaattori Eeva Matsuuke kirjoitti Helsingin Sanomissa kesäkuussa pitävänsä poikien ympärileikkauksia yksiselitteisesti silpomisena.

- Mitä jos jokin uskonto tai aate vaatisi lapsen korvanlehden poisleikkaamista? Uskonnonvapaus ei kata oikeutta silpoa toisen ihmisen kehoa.