torstai 20. syyskuuta 2012

Yle: Ei sijaa pakolaisille Keski-Suomessa

Yle Keski-Suomi: Ei sijaa pakolaisille Keski-Suomessa 20.9.2012

ELY-keskus on turhaan yrittänyt etsiä Keski-Suomesta vastaanottajakuntia pakolaisille. Maakunnassa ainoastaan Jyväskylä vastaanottaa kiintiöpakolaisia.

Pohjoisessa Keski-Suomessa Kyyjärvellä ja Kinnulassa valmisteltiin taannoin pakolaisten vastaanottoa, mutta esitykset tyrmättiin kuntien valtuustoissa.

Ensi viikolla Jämsän kaupunginvaltuusto käsittelee ELY-keskuksen esitystä pakolaisten vastaanottamisesta, hallitus esittää kielteistä päätöstä.

Tällä hetkellä tietoa kuntapaikasta odottaa noin 160 Suomeen valittua kiintiöpakolaista.

- Meidän näkökulmastamme tämä on suuri määrä. Suomi on sopimuksin sitoutunut ottamaan vastaan 750 kiintiöpakolaista vuodessa, ja nämä ilman kuntapaikkaa olevat odottavat paikkaansa pakolaisleireillä. Tämä asia pitäisi saada hoidetuksi, sanoo

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n arvion mukaan maailmassa oli vuoden 2011 akussa noin 10,5 miljoonaa pakolaista. Lisäksi Lähi-Idän kriisi on tuottanut lähes viisi miljoonaa uutta pakolaista.

ELY-keskus on lähettänyt pyynnön pakolaisten vastaanottamisesta myös Muuramelle, mutta asia ei ole edennyt kunnan päätöksenteossa.