tiistai 4. syyskuuta 2012

Turun Sanomat: Kebabskandaalin pääepäillylle syyte todistajan uhkailusta

Turun Sanomat: Kebabskandaalin pääepäillylle syyte todistajan uhkailusta 4.9.2012

Kebabskandaalin pääsyytetty Serggio Agali on saanut syytteen oikeudenkäynnin todistajan uhkailusta. Syyte asiasta nostettiin elokuun lopussa. Syyttäjän mukaan rikoksesta ei epäillä Agalin lisäksi muita henkilöitä. Uhkailtuna on ollut yksi Agali-jutun oikeudenkäynnissä kuultavana ollut henkilö.

Oikeudenkäynnissä todistajana toimivan henkilön todistamiseen tai lausuntoihin vaikuttaminen uhkailemalla tai väkivallalla on Suomessa rikos. Rangaistus teosta on sakkoja tai enintään kolme vuotta vankeutta.

Epäilty uhkailu liittyy pitkän ja monimutkaisen Agali-jutun käsittelyyn Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Turkulaisyrittäjä Serggio Agalia syytetään muun muassa törkeästä ihmiskaupasta, ihmissalakuljetuksesta ja kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Lisäksi ravintola- ja kahvilabisneksessä toimivan Agalin epäillään syyllistyneen ammattimaiseen kätkemisrikokseen hankkimalla itselleen varastettua lihaa 100 000 euron arvosta.

Serggio Agalin lisäksi jutussa viisi muuta syytettyä, muiden muassa Agalin isä ja kaksi veljeä. Asianomistajia jutussa on peräti 18.

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi elokuun puolivälissä ja sen uskotaan venyvän useiden viikkojen mittaiseksi.

Kesän aikana Varsinais-Suomen poliisi on saanut tutkittavakseen kaksi muutakin uhkailutapausta, joissa Agali-oikeudenkäynnissä syytettyinä olleiden on epäilty uhanneen heitä vastaan todistavia ihmisiä. Näissä tapauksissa syyttäjä on jättänyt kuitenkin syytteen nostamatta.

Varsinais-Suomen poliisin mukaan syytteistä on luovuttu käytännössä näytön puuttuessa. Kahden kesken lauottuja uhkauksia on vaikea näyttää toteen.

Nyt Serggio Agalia vastaan nostettu uhkailusyyte käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, kun varsinainen pääjuttu saadaan pois alta.