perjantai 28. syyskuuta 2012

Tiedonantaja: Jussi Halla-aho kunnallispoliitikkona

Tiedonantaja: Jussi Halla-aho kunnallispoliitikkona 28.9.2012

Helsingin kaupunginvaltuustossa nähtiin keskiviikkona erikoinen näytelmä, kun yleensä hiljaa ollut perussuomalaisten Jussi Halla-aho äänestytti valtuustoa globaalin vastuun strategiasta. Halla-aho esitti poistettavaksi lyhyestä asiakirjasta kaikki lauseet, joissa esiintyi sana tavalla tai toisella ”maahanmuuttaja” ja varmimman vakuudeksi vielä koko asiakirjan hylkäämistä.

Halla-aho ei halunnut, että kaupunki tarjoaa maahanmuuttajille esimerkiksi heidän työllistymiseen ja kotoutumiseen tarvitsemaansa suomen tai ruotsin kielen opetusta eikä työharjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja. Hän esitti myös poistettavaksi kokonaan henkilöstöä koskevan osan paperista. Strategiassa suuntaudutaan muun muassa harmaata taloutta ja veroparatiiseja vastaan.

Perussuomalaisten ryhmän lisäksi Halla-aho sai tukea vain kristillisiltä.

Palveluja leikkaamassa

Perussuomalaiset ovat yrittäneet perustella maahanmuuttajakriittisyyttä sillä, että pitää huolehtia ensiksi helsinkiläisten tarpeista. Ikään kuin tänne vuosien saatossa eri puolilta muuttaneet eivät olisi helsinkiläisiä.

– Missä perussuomalaiset olivat, kun kaupungin budjetissa päätettiin heikentää peruspalveluja, laiminlyödä vuokra-asuntotuotantoa, hyväksyä joukkoliikenteen lippujen hintojen korotukset ja torjua esitykset työllisyyden parantamiseksi, kysyi SKP:n ja Helsinki-listojen valtuutettu Yrjö Hakanen.

Hän muistutti, että perussuomalaiset ovat hyväksyneet joka vuosi budjettiratkaisut, jotka heikentävät peruspalveluja ja lisäävät eriarvoisuutta.

Halla-aho on itse kaupunginhallituksen jäsenenä hyväksynyt myös ensi vuoden budjetin valmistelulle raamin, joka merkitsee palvelujen määrärahojen leikkaamista reaalisesti kymmenillä miljoonilla euroilla.

Kokoomuslaisen kaupunginjohtajan esittämän raamin hyväksyivät kaupunginhallituksessa keväällä myös kaikkien muiden eduskuntapuolueiden edustajat Vasemmistoliittoa myöten. Näin siitä huolimatta, että kaupunki teki viime vuodelta 280 miljoonaa ylijäämää ja sillä on pankkitileillä lähemmäs miljardi euroa.